woensdag 31 januari 2024

EVEN WEER EEN MEDISCHE UPDATE


Het is al weer even geleden dat ik een update plaatste over mijn medische situatie.  

Zie 7 november vorig jaar.

Nog steeds, liever niet mezelf al te centraal stellen maar de korte klap is wel zo handig (dank voor de bloemen, de appjes, mails en reacties via FB).

Ik ben nog steeds rolstoel gebonden en zit met een probleem dat de orthopeed/chirurg een ernstig ziektebeeld noemt.

Een botinfectie in beide benen, nabij de knieën. Het heeft met een moeilijk woord osteomyelitis Antibiotica doet weinig. Tot nu toe in elk geval niet genoeg

Morgen, donderdag 1 februari, sta ik voor de vierde operatie in vier maanden tijd. Het doel is om beide benen te behouden en waar mogelijk een knieprothese te plaatsen. Als dat allemaal niet gaat lukken, opereren om de infecties te 'verjagen,' dan kan het mogelijk resulteren in een beenamputatie. De lezer snapt, dat is een schrikbeeld, een angstig idee.

Lang verhaal kort, Beijumnieuws kan nog niet volwaardig functioneren. De energie is gauw op en door de wijk lopen of fietsen gaat niet (met een diep verlangen dat dit wel weer gaat lukken).

De komende dagen dus weer UMCG. Laptopje gaat wel mee en blogberichten zijn vanuit bed te maken. Foto's en tips zijn van harte welkom. Het is een ernstige ziekte beste mensen. Maar hoop doet leven.

Update 1 febr, 21.15. Hartverwarmende reacties via Facebook-Beijumnieuws.

Geen opmerkingen: