zondag 7 januari 2024

'DE HELLINGBANEN LIJKEN WEL EEN SCHAATSBAAN'


"Hoe gaan ze dat hier straks doen? Gaat er ook gestrooid worden? Ik bedoel, de bezorgbrommers in de bochten, samen met wandelaars en fietsers, gaat dat tijdens winterse omstandigheden wel goed komen tijdens vorst en sneeuwval?"

Lezers heeft afgelopen nacht gestapt in Stad en passeerde bij terugkomst tegen 0.5.00 uur de hellingbanen over het van Starkenborghkanaal.

Ziet er wit uit, zie de gemaakte en opgestuurde foto's. Ja, dat gaat vanaf de openstelling op 12 januari vast een beetje spannend worden als er nog sneeuw ligt.

Op genoemde datum, aanstaande vrijdag, worden de helingbanen voor fietsers en scooterrijders, wandelaars toegankelijk gemaakt.

Foto beneden uit dit bericht
Winterse taferelen op een der loop-fietsbruggen.

Man, denkt deze eenvoudige Beijumer, klap daar toch even wat geld tegenaan, en zet er even binnen een jaar een nieuwe brug in.

Dat gezeur steeds, de lapmiddelen en de zoethoudertjes (hellingbanen)....Ca 15.000 passanten per etmaal....

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Los van de sneeuw:

er zijn op de hellingbanen geen aparte witte lijnen aangebracht voor voetgangers en personen met een wandelwagen. Dat is levensgevaarlijk!!! Dit is publieke GEVAARZETTING! Met andere woorden: een onrechtmatige overheidsdaad!


Voor de mensen die goed ter been zijn en geen voertuig gebruiken: neem a.u.b. de zuidelijke fietsbrug! Die blijft toegankelijk.

Anoniem zei

De hellingbanen leveren een fantastische bijdrage aan de doelstellingen van het World Economic Forum (WEF) : 500 miljoen i.p.v. 7 miljard aardbewoners !