woensdag 10 januari 2024

VRIJDAG KOFFIE EN LEKKERS BIJ OPENING HELLINGBANEN


 Zie flyer.

Vrijdag 12 januari om 11 uur een klein feestje....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik word hier toch wel een beetje misselijk van hoor...alsof het de nieuwe brug is die open gaat. Dit is een nood brug die hoogst waarschijnlijk weer weg moet als ze , ooit, gaan bouwen. Hou op met "leuke" foto's maken voor internet en gooi die brug gewoon open!

Chris zei

Autoverkeer is nu al geruime tijd niet meer mogelijk over de brug en dat blijft de komende jaren ook zo. Verder kunnen de gebruikers nu mooi een paar jaar wennen aan de situatie van een hoge brug met hellingbanen.

Kortom een mooi experiment en gewenningsproject. Als dit redelijk blijkt te functioneren, zal de nieuwe brug een hoge, vaste brug worden met hellingbanen. Alleen voor langzaam verkeer, zonder auto's dus.

Veel goedkoper en verstandiger dan een lage beweegbare variant die vaak openstaat en waarbij je ook nog eens het grote risico loopt dat deze weer wordt aangevaren.

En tenslotte kan het ook nog verkocht worden als de meest duurzamere variant. Geen autoverkeer en geen energieverbruik voor het openen en sluiten van de brug. Let maar op.

Een en ander is dan ook nog eens door de Groningers zelf in de hand gewerkt. Als de door Rijkswaterstaat gewenste hoge en daarmee enige verstandige variant, niet zo was tegengewerkt, was de bouw van een nieuwe brug wellicht al begonnen.