zaterdag 27 januari 2024

ZO TE ZIEN WORDT HET DAK VAN DE BOERDERIJ ALS EERSTE GESLOOPTHet is een apart vak. Wat doe je voor de kost? Ik ben sloper.
Geen idee of er een opleiding voor bestaat, je zou met je simpele verstand toch denken dat iedere malloot kan slopen (huis, auto, muur)?

Zet wat agressief tuig op een te slopen huis, en ze weten er wel raad mee.

Nee dus, er komt van alles bij te kijken.

Zo is er bijvoorbeeld een sloopopleiding, compleet met sloopregelgeving, een HBO-Sloop.

Hoe het ook moet of hoort, bij de te slopen boerderij langs de Beijumerweg ter hoogte van de Bottemaheerd zijn ze begonnen het dak van dakpannen te ontdoen.

Er leeft zoals eerder geschreven weinig emoties om de sloop in de wijk. En toch, onder een eerder bericht over de sloop kwam gisteren deze reactie binnen: 

Zou het pand wel gaan missen. Toch altijd een soort baken geweest, als ik op fiets naar Beijum ga. Ben ik bij dit huis/boerderij dan ben ik bijna thuis. Waarom dit pand niet nogmaals restaureren/innoveren/verstevigen en er bijv. Mantelzorgwoningen of gewoon weer een grote wooncommune van maken?
Zou misschien mede gefinancieerd kunnen worden uit aarbevingsgelden.
Kom op Woningbouwvereniging(en) maak er iets moois van.

Wat deze blogger betreft was deze boerderij ook gewoon intact gebleven, gerenoveerd. Maar het is niet anders, Nijestee heeft anders besloten en helaas voor de verdrietige Beijumers: het gebouw had  en heeft geen beschermde status.

En dat deze boerderij 'het verhaal van Beijum' verteld, is iets wat toch wel erg overdreven overkomt. Dat verhaal staat echt niet louter op deze paar honderd vierkante meter. Fiets de wijk maar eens door, verhalen te over.

Maar goed, respect voor degenen die de boerderij wilden behouden. Het is niet anders, het is einde verhaal (of iemand of een groepje mensen doet razendsnel een bod richting Nijestee).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

pand is jaren in beheer geweest van de gemeente , en doet dan geen onderhoud aan het pand zodat nu verwaarloosd is . lekker makkelijk om dan te zeggen : "sloop het maar".

Anoniem zei

Het zou mooi zijn als de dezelfde huizen neerzetten als de buren, welke bestemming het dan ook krijgt. Het gaf Beijum toch nog wat platteland gevoel.

Kees Huizenga zei

Ja, dit fijne plattelandsgevoel neemt Nijestee nu weg. Volgens mijn bescheiden inschatting komen op deze locatie (senioren)woningen met 3 of 4 etages.

Follow the Money!