zaterdag 13 januari 2024

EEN ALCOHOLPLEKJE VOOR JEZELF CLAIMENHet is vrij rustig rond onze drinkebroers op Winkelplein West. Bij mijn weten is er de laatste maanden amper sprake geweest van overlast.

Dat is wel eens anders geweest, de afgelopen zomers kwam de politie regelmatig in actie om een zat iemand te verwijderen. Meestal zijn ze rustig al gaat pissen in portieken en schreeuwen naar passerende vrouwen en kinderen natuurlijk veel te ver.

Deze blogger liet zich vanmiddag weer eens rondrijden door zijn charmante chauffeuse. Die ging even boodschappen doen in Winkelcentrum Beijum en ondergetekende kon mooi een kwartier de omgeving van het plein scannen.


De blogger is een beetje terughoudend met foto´s maken van drinkebroers, ook zij hebben recht op privacy en je weet nooit hoe ze in deze positie zijn beland. Snel oordelen gebeurt tegenwoordig maar al te vlug.

Het plekje voor de Lidl is geliefd bij zwervers, alcoholisten. Mooi uitzicht en de mogelijkheid om een praatje te maken.
Vanmiddag zat er een mijnheer die een soort van kruk naar de zitplaats had meegenomen. Even wat comfortabeler zitten en geen koude kont krijgen. Dat heet goed voor jezelf zorgen.

Mijnheer had een bord bij zich. Handig om even bij zijn kruk te zetten in geval van een biertje of een broodje halen. Zie afbeelding boven: Verboden toegang voor onbevoegden. 

Onbevoegden mogen het plekje niet overnemen. Je zou het een vorm van assertiviteit kunnen noemen.

Afbeelding links, rustig even een broodje eten na gedane boodschap.
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is helemaal niet rustig rond dat tuig. Enkele weken geleden zaten ze nog smerige opmerkingen te maken naar iedere vrouw die er langs liep.