vrijdag 5 februari 2021

DRINKEBROERS ZIJN LIEF VOOR ELKAAR


"Hé, wat doe je daar!?"

Woensdagmiddag. Het was een relatief zachte dag. Terzijde, het zal na komend weekend echt winters gaan worden. Wordt voorspeld.

Ze zullen er dan niet gaan zitten, te koud, vandaag ook niet want wat een regen, maar op genoemde middag kon het prima.

Deze blogger zag dat op het plekje voor de Duitse super, op Winkelplein West, drie blikjes bier stonden op de plek waar onze drinkebroers met zacht weer vaak zitten.
En ook weer worden weggestuurd

Zie afbeelding links. 

Even dichterbij lopen, bier mag je altijd fotograferen.
Wat aardig, er lag een open pakje vloei op het rechter bierblikje. Zie foto boven.

Net na het afklikken riep een der toegesnelde 'broers' de blogger a.h.w. ter verantwoording, zie de eerste zin in dit bericht.

Mooi parallel-procesje, hij voelde zich wellicht betrapt om het bier, deze blogger voelde zich weer betrapt omdat hij sneaky een foto had gemaakt. Kan ook zijn dat 'broer' dacht dat de fotograaf het bier wilde stelen, je weet het niet, het is toch een bepaald milieu (kan vooroordeel zijn).

Waarom het antwoord niet positief kaderen? Dacht de blogger in een split second. Wijzend op het bier en de vloeitjes: "Jullie zorgen zo goed voor elkaar, wat sociaal om dit voor elkaar neer te leggen."

Broer bond direct in, wellicht was hij verbouwereerd, misschien dagelijks met de nek aangekeken worden, en dan opeens iemand die hem een compliment geeft.
Deze blogger weet achteraf nog steeds niet goed of hij nou schijnheilig was, strategisch, zich eruit lullend, of dat hij het meende wat hij zei.

Waarschijnlijk van dat alles een beetje. Maar hij meende het zeker ook, op alle denkbare niveaus kunnen mensen een beetje voor elkaar zorgen. Of, om het enigszins pathetisch af te ronden: de zon schijnt niet alleen op de toppen van bergen, maar ook in dalen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hou tich eens op met het romantiseren van dat smerige winkelcentrum tuig.