maandag 1 februari 2021

MAANDAGOCHTEND (518)


 
Het wordt tijd dat de scholen weer open gaan.

Dacht deze blogger toen hij gistermiddag op de muur bie de Liedel het woord Fuk ontwaarde.

Zie afbeelding boven.

Maar deze blogger is waarschijnlijk een roepende in de woestijn, wordt hij wel gehoord? Ruim dertien jaar geleden begon hij Beijumnieuws, moet hij niet beter een omroep beginnen?

Zie afbeelding links, zo'n vijftig meter verderop.
Wat moet je er van zeggen. Sinds opportunist Fortuyn, hij shopte bij meerdere politieke partijen om binnen te komen, 2001, gaat het aldus deze blogger maar over één ding in de maatschappelijke discussie. Over één overheersend thema. Over immigratie, over moslims, over 'islamisering' en over hoe verschrikkelijk dit toch wel niet allemaal voor Nederland uitpakt.

Je hoort al bijna twintig jaar bijkans niks anders in het maatschappelijk debat. Je wordt er mee doodgegooid. Maar het mag niet gehoord worden.

Snapt u het nog?

Maar waar hebben we het over?

Het is 1 februari, en een jaar geleden liepen de basisschool-leerlingen nog 'gewoon' richting de vertrouwde school waar ze toe behoorden. 

Sinds bijna een jaar is alles veranderd.

Foto rechts, ook gistermiddag. Spelende kinderen en een tiental ouders op de speelplaats van basisschool de Heerdstee. Alsof ze niet kunnen wachten.

Foto beneden, de afdeling nait soezen mor poetsen, de mensen die zonder te zeuren buiten werken, ook tijdens vriesweer.

Emingaheerd, we gaan schilderen.

Zoals gezegd, 1 februari, de alarm-signalen zullen om 12.00 uur weer onheilspellend gaan loeien. Maar geen nood, het is gelukkig geen oorlog.

De eerste week van januari 2021 is ingegaan. Over een week gaan de scholen weer open. Wat volgt? Eenieder verlangt naar het weer open gaan van de totale maatschappij.
Een prettige week toegewenst, en blijf vooral voor zoveel mogelijk gezond.
Geen opmerkingen: