zondag 7 februari 2021

OPLAGES DAGBLAD VAN HET NOORDEN STIJGEN!

 Je gunt het ze. Echt. Zonder cynisme of leedvermaak. Maar gaan ze hun machtspositie loslaten en relativeren? Kunnen ze gewoon dienstbaar zijn, net als andere beroepsgroepen?? 

FEEST! De oplages van Dagblad van het Noorden stijgen weer! Zie Twitter-bericht beneden.

Gisterochtend plofte er weer en gezellig dikke zaterkrant bij deze blogger door de bus. Wat een vertrouwd gevoel.

Hij heeft zich de afgelopen jaren een paar keer kritisch uitgelaten over de ontwikkelingen rond 'zijn' Dagblad van het Noorden. Al of niet terecht. Mag je ook kankeren op een goede vriend?

Zijn? Nou ja, ruim een halve eeuw lees hij het Neisblad. Mag hij dan wat te vertellen hebben?

Eerst even, lange tijd niet, je mocht als kritische lezer altijd blij zijn als een ingezonden brief in de krant geplaatst werd. Ter beoordeling aan de Ivoren Toren. Zo niet, jammer dan.

Ivoren Toren? Ja, zo ging dat voordat het digitale nieuws op stoom kwam. Wij, redactie, bepalen, wij zijn de baas in lezers-land.

Dat laatste, al lang niet meer. Iedere burger heeft tegenwoordig een 'persbureautje 'in de vorm van een Facebook, Twitter of Instagram-account. Iedereen kan nieuwsmedia ongegeneerd becommentarieren. Zo ook ons Neisblad.

Sinds een jaar of tien, vijftien, is het credo: hoe behouden we onze lezers?

Van 'wij bepalen' is er omgeturnd naar 'blijf aub bij ons.' Dat is niet verkeerd, geen journalist die moet menen dat de macht van zijn geschreven woord dé macht is.

Een beetje nederigheid is voor geen enkele beroepsgroep verkeerd. Maar echt, je moet er niet aan denken dat er geen Neisblad meer door je brievenbus naar binnen komt. Het is maar een simpel boerenbloggertje die dit verkondigd, geachte mensen van Dagblad. Maar dáár gaat het nou juist om. Ondergetekende kent de verhalen van een voormalige Gezinsbode-redacteur: "We zaten in hetzelfde gebouw, maar de stadsredactie van DvhN keek altijd op ons neer, ze verbeelden zich klaarblijkelijk van alles."

Niet meer doen mensen, definitief uit die arrogante Ivoren Toren blijven graag. En een mooi krantje voor het noorden blijven produceren aub. De beste groeten uit Beijum. En je blijdschap is terecht Annique (journaliste DvhN)!

Geen opmerkingen: