dinsdag 23 februari 2021

GEZELLIG, VERKIEZINGSPOSTERS IN BEIJUM (GL OP FVD)
 Ze stonden altijd bij de op-en afritten van Beijum Noord en Zuid

Maar sinds eind januari staat er een centraal exemplaar bij Winkelcentrum Beijum.

En daar hangen ze weer, de posters van de meeste politieke partijen. Zie afbeeldingen boven en beneden. Gezellig.
 

Maar eerst even, we hebben twee 'vrije aanplakzuilen' in Beijum, een bij de sporthal op Oost, de andere bij het winkelcentrum op West.

Zie afbeeldingen links en rechts. Kijk, dat vrije gaat een beetje ver. het is bekend dat GroenLinks en Forum voor Democratie weinig van elkaar moeten hebben. Ze zullen nooit samen gaan regeren.
Op beide genoemde zuilen zijn de aanplak-posters van FVD door GroenLinks-posters overgeplakt.

Tja, mag een partij met Meer Toekomst een partij met Amper Toekomst overrulen?

Maar goed, gezellig die posters bij Winkelcentrum Beijum.Of dat badinerend klinkt? Gezellig? Kan zo overkomen, maar er is toch geen kip in Beijum die bij het aanschouwen van de posters zijn of haar stemgedrag gaat veranderen, cq laat beinvloeden? Dat je bij het boodschappen gaan doen je oog op een poster laat vallen en opeens het politieke licht gaat zien? Die posters hangen er voor de flauwekul. Anderzijds, toch mooi dat de dansers van de democratie door het stemvolk gezien mogen worden? Ga maar eens in een dictauur wonen....

Linksboven zien we de (onaantasbare?) Mark Rutte. Helemaal diagonaal en rechtsonder, Volg Jezus.
Maar is Mark niet dé Jezus van Nederland? Daar gaan vast mensen bij het lezen ervan op knetteren, vooral uit Wappie- en extreem rechtse hoek, en vanuit ultra links. Maar toch.
De posters van Mark en Sigrid (Kaag) stralen iets majestueus uit. Bij 'Jezus' alleen een foto, bij Sigrid louter een foto met D66. Geen verheven teksten of 'doe ons.'

Uw socialistische partijen, Pvda en SP houden het wel bij stem ons? Hallo, mogen wij kiezers dat even zelf uitmaken?

Dat (stem mij) doet zijlijn-schreeuwer, en langst zittend parlementslid (nog nooit wat bereikt) Geert Wilders ook. De enige non-democratische 'partij' van Nederland. Deze blogger is net als half Nederland al jaren op Twitter door de schreeuwer geblokkeerd. De roeptoeter, die stelselmatig een miljoen Nederlanders tracht te vernederen en uitsluiten (en dus zelf buitengesloten wordt), duldt geen weerwoord. Al vijftien jaar schreeuwen...van uw belastingcenten...

Nee, alle posters gaat deze blogger niet bij langs, maar om een stemadvies uit te brengen voor mede-50 plussers, stem nooit op meesteroplichter en opportunist Henk Krol. Doe 50 Plus (weer stem ons) ook maar niet.

Hallo Pirantenpartij, wanneer gaan jullie jezelf eens fixen?
Grappig, narcist en holocaustontkenner Baudet ("We moeten de ruimte in") hangt tussen enerzijds de Erdogan-loverboys van DENK, anderzijds tussen notoire klaagster (anders wat niet in mijn straatje past is racisme) Sylvana Simons, daarnaast politieke gelukzoeker Joost Eerdmans met Lellebel Nanninga (Ja?) met daar weer naast Code Oranje van fraudeur Richard de Mos.

De Partij voor de Dieren heeft een plan B (geen A?), de Islamische Parij Niet Dan (NIDA), de Oprecht Nu (niet in de toekomst?)-partij...en ook mag je kiezen op SPLINTER, scherp en onafhankelijk...de rest van de partijen is stomp en slaafs. Apart, volgens GroenLinks krijgen we meer toekomst als we daar op gaan stemmen (minder hier en nu?). Ook grappig, een partij wil 'meer platteland naar Den Haag'  brengen. Zeker, daar is het zo heuvelachtig.

Het zit misschien tegen flauw aan, maar waarom mogen de komende verkiezingen geen feestje worden? Stem vooral op de Feestpartij, wel graag anderhalve meter afstand houden en met een mondkapje op feesten. Wopke (CDA) Hoekstra wil meer schaats-doorpakken en de ChristenUnie wil dat alleen hun punten tellen.

Mensen, ga vooral stemmen. Maar neem deze flauwekul (posters met al of geen stompzinnige teksten) beter niet al te serieus.

Maar nogmaals, je zou maar in een dictatuur wonen, dan had je deze gezelligheid allemaal niet.
6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahaha, Johan is de stemwijzer voor de Beijumburgers, je hoeft zelf niet eens iets in te vullen, dat heeft hij al voor je gedaan. Topservice!
Hij vergeet echter de meest voor de hand liggende optie: laat de politiek links (of rechts) liggen en stem niet.
Mensen die heel hard blijven roepen dat we heus echt niet in een dictatuur leven vinden het heerlijk comfortabel als er voor hen wordt nagedacht en leefregeltjes en normen en waarden worden gedicteerd, -hiervoor wordt doorgaans een onzichtbare volksvijand gecreëerd- om vervolgens vingerwijzend en deugend de medemens die liever zelf bepaalt waar en wanneer hij in God's buitenlucht vertoeft de maat te nemen met steekhoudende argumenten als "wappie".

'Democratie' is uitgevonden om het gepeupel zoet te houden met het idee dat er wat te kiezen valt. Werkt nog steeds als een tierelier.

Johan Fehrmann zei

Ook bovenstaande reactie is doorgelaten omdat het belangrijk is om ook tijdens corona-tijden wat te lachen te hebben. Hoogst vermakelijk. Het kan zijn dat er een paar lezers zijn die het heerlijk en comfortabel vinden om deze komische teksten van onze digitale dorpsgek tot zich te nemen, zodat ze zelf niet na hoeven te denken. klaarblijkelijk behoort onze dorpsgek niet tot het gepeupel, maar staat ie daar ver boven.Voor de rest zou het leuk zijn als Anoniem ons vaker zou gaan vermaken met zijn deug-deksten. Beetje nog meer vingerwijzen mag ook.

Anoniem zei

Als je niet stemt ben je wel echt een volstrekte totaalmongool.

Anoniem zei

"Als je niet stemt ben je wel echt een volstrekte totaalmongool"

Zozo, dat is een goed onderbouwd statement hoor. Ik vind het persoonlijk niet van enorme intelligentie getuigen om iedere 4 jaar je overheersers en onderdrukkers een fiat te geven.
Links, rechts, paars, rood, groen...who cares. Different names, same shit.

Maar ik wens u veel plezier in het stemhokje straks. Vergeet niet uw handen te ontsmetten en uw (waarschijnlijk al weken in uw jaszak meurende) muilluier op te zetten. Als we binnenkort nog slechts een uurtje per dag mogen luchten wil ik u niet horen piepen.

Joost zei

Ja deze mensen snappen niet eens dat als je niet stemt je stem naar de grootste gaat dus naar de vvd

Anoniem zei

Wat een absurde flauwekul Joost, een niet-uitgebrachte stem is geen stem.
Een blanco stem is ook geen stem maar telt slechts mee voor het opkomstpercentage.
Daarnaast bestaat er in Nederland stemrecht, geen stemplicht.
Ik voel me niet geroepen om aan het verkiezingscircus deel te nemen, maar als ik het goed begrijp krijg ik straks wel de schuld als de VVD weer de grootste wordt? Try again.