dinsdag 21 februari 2017

WAT GEZELLIG, DE VERKIEZINGSBORDEN STAAN ER WEER


Ter hoogte van de in- en uitgang naar De Hunze (zuid) en Beijum (noord) staan weer verkiezingsborden. De bovenste, heldere, afbeelding is bij De Hunze gemaakt, de onderste, iets wazige,bij Beijum Noord. Laten we de hokjes bij langs gaan en kijken of er wat hokjesgeestigs bij zit (moet je politiek altijd serieus nemen?).

We beginnen linksboven. De VVD wil Nederland uit de crisis halen. Met twee infantiele multiple choice vragen: dat is toch niet normaal?Daarnaast hangt Lodewijk Asscher. Die wil Samen Vooruit. Maar vast niet met die gekke man naast hem die vindt dat Nederland weer van ons moet zijn. Gekke Wilders moet eerst maar zeggen hoe hij dat wil doen, of niet, Arjen Lubach? Wie zijn toch die Ons? Man, geef Nederland aan de Belgen voor mijn part. Of geef het land de ene week aan de Nederlanders, een andere week aan moslims, of een dagje aan de Marokkanen of Groningers.

De SP wil op Volle Kracht Vooruit. Kijk nou uit jongens, ga een beetje doseren, tijdens een marathon ga je toch ook niet op volle kracht? Krachten Verdelen zou beter zijn.
Sybrand Buma van het CDA lijkt reclame voor tandpasta te maken...hij wil Nederland (dat eerst weer van ons moet zijn) doorgeven. Zou je Beijum ook door kunnen geven?

Het duurt te lang om ze allemaal bij langs te gaan. Maar D66, we bepalen zelf wel waar we op gaan stemmen. En, Jesse Klaver, is stemmen voor verandering niet van alle tijden? ChristenUnie en SGP willen Nederland teruggeven aan God. En Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft een dusdanig simpel Plan B-programma opgesteld dat het bijna ingewikkeld wordt. Partij 50 +, wat moet je daar nou van zeggen? Zal een 80 +-er zich daar thuis bij voelen?

Via een partij die Vrijheid wil om te Ondernemen, want dat is er schijnbaar niet, komen we bij matroos Jan Roos die Voor Nederland wil zijn terwijl veel mensen tegen zijn partij zijn. Ik Denk niet dat hij met de buurman wil regeren. Die wil Nieuwe Wegen inslaan. Jan wil vast ook niet met Baudet die op een soort van filmposter de sprookjesfilm Forum voor Democratie aankondigt. Baudet kan het op zijn beurt vast wel vinden met buurman van De Burger Beweging, want niet elitair (maar is Thierry dat zelf niet?).

Het peil daalt wel naarmate we lager op het bord komen. Eerst de Vrij Zinloze Partij. Wat is dat nou, vrijzinnig?

Hoe dan? Zo dan!
Het klopt dat Geenpeil geen peil heeft. Helder. Maar volgens mij kunnen ze nog geen pijl in een bakje boter schieten en sturen ze mensen van het stemkastje naar de muur die ze willen optrekken.

De Piratenpartij is niet Mijn Keuze, en van de meeste mensen niet, dus ook niet Jouw Keuze.

Het bord waarop staat Artikel is meer blank dan zwart. Dat geeft te denken Sylvana! Daarnaast hangen de Niet Stemmers die op heel veel stemmen hopen. En je moet je Eigen Toekomst niet zelf gaan bepalen, maar dat moet je door de Libertarische Partij laten doen, dus stem daarop. 
Op 15 maart kunnen we in het stemlokaal ook lokaal stemmen...zie afbeelding rechtsonder.

Het circus en het feest van de democratie gaat los. De Beijumblogger zal de verkiezingsborden in de gaten blijven houden.

Update 11.26 uur, ze kosten wel een centje...
Voorbedrukte kosten incl montage €1000 per stuk en niet €40.000 zoals schrijft 23 minutes ago

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom besteed je aandacht aan wegloper, lafaard en opportinist Wilders? Een idioot die daar om stemt.

Anoniem zei

ik ga toch maar op die gekke wilders stemmen ,ik was een idioot, die voor zorgde dat rutte bleef