zondag 12 februari 2017

FIETSPADEN GOED GESTROOID IN BEIJUM


De fietspaden in Beijum lijken afgelopen dagen goed gestrooid te worden. Her en der liggen witte korrels op de rode paden, geen wit van sneeuw maar van zout.

Zie afbeeldingen, allemaal gistermiddag gemaakt.

Waarschijnlijk is er preventief gestrooid en achteraf helemaal niet nodig, want er waren geen opvriezingen van natte (fiets)weggedeeltes te bespeuren, simpel omdat het niet vochtig was.

Maar wel sympathiek van de gemeente Groningen om ook de kleintjes onder de weggebruikers te willen beschermen tegen gladheid. Meestal worden grote doorgaande wegen voor automobilisten gestrooid.

Zoals de fietspaden langs de wijkring. Zie afbeelding boven, op de voorgrond loopt de wijkring ter hoogte van de Beijumkorf (Amkemaheerd)  en onder vlakbij het Gezondheidscentrum (Emingaheerd).

Maar zie ook de foto's links en rechts. We zien het fietspad dat tussen de Kremers- en Mudaheerd inloopt richting Boterdiep.
Geen doorgaande weg (fietspad) maar toch gestrooid.

Het dooit weer maar het in geval van vorst een aardig idee te weten dat er niet alleen aan automobilisten maar ook aan fietsers in fietswijk Beijum en fietsstad Groningen wordt gedacht.


Geen opmerkingen: