zondag 5 februari 2017

DINSDAG FAKKELOPTOCHT VERENIGD GRONINGEN (Aardbevingsproblematiek, gaswinning...)


John, doet Schokkend Groningen ook mee aan de Fakkeloptocht welke 7 maart in de Stad wordt gehouden? 
"Zeker, en nog meer Groninger groepen. Ik krijg mee dat er ook een oproep binnen de RUG is geweest opdat studenten zich kunnen aansluiten."

John Lanting van Schokkend Groningen aan het woord. Verguist. Bekritiseert. Maar..., zal deze klokkenluider van het eerste uur niet gewoon helemaal gelijk hebben wat betreft de aardbevingsproblematiek in Groningen naar aanleiding van gaswinning door de NAM zoals Freek de Jonge twee weken geleden verkondigde? De tijd zal het leren. (Zie de video waar 'de Oosterpoort' saamhorig het Grunnings Laid zing..., al tussen de 600 en 700 x bekeken...)

Het kon wel eens de kracht van komende dinsdagavond worden, geen politieke partij die de Fakkeloptocht voor eigen gewin kan inzetten, de Groninger Bodembeweging en Schokkend Groningen samen hand in hand voor....Groningen.

Zie flyer. Laat de Vismarkt vol stromen. De Beijumblogger zal dinsdagavond trachten aanwezig te zijn in de stad om verslag te doen van de Fakkeloptocht.

En Beijumers, jullie wonen ook in het aardbevingsgebied..., gaan jullie mee?

Loop op 7 februari ook mee met de Fakkeloptocht Groningen: ‘Onze toekomst, gas terug!’, georganiseerd door de en

3 opmerkingen:

Grandma62 zei

Natuurliijk ben ik er bj Johan en ik hoop vele beyumers met mij.

Anoniem zei

De Gasbevings-tocht op de Grote Markt valt samen met de Veiligheidsavond in de Bron Beijum, beide rond 7 uur dinsdag 7 februari. Op beide wordt burgemeester den Oudsten verwacht. Hoe zit dat, komt er een dubbelganger, of vervalt de Bron-avond?
En waar worden wij Beijumers nu verwacht? De aardbevingen door de NAM raken in stad toch vooral de wijken Beijum en Lewenborg, de meest oostelijke delen van stad, en als enige bovenop de leeggezogen, rammelende gasbel met gevolgen gebouwd. Blijvende onveiligheid, continue negatieve beeldvorming van Beijum-de Oost. Of is een kapotgeslagen autoruit in Framaheerd door een jeugdige vandaal belangrijker?

Kees Huizenga zei

Nee, die Veiligheidsbijeenkomst met de burgemeester, de Hoofdofficier van Justitie en de politiechef (de Justitiële Driehoek) is op 7 maart 2017 in De Bron.

Zie: http://beijumnieuws.blogspot.nl/2017/01/op-7-maart-een-wijkgesprek-over.html

Ik herhaal dat het zeer opmerkelijk is dat de BOB niet actief betrokken is bij deze openbare bijeenkomst. Omdat het om de statutaire (!) leefbaarheid van Beijum gaat.

Zeer vreemd dat Wij Beijum meent te moeten soleren, gegeven de korte aankondiging van gebiedsmanager René Paulissen.

Waarom niet een uitnodiging namens meerdere Beijumer organisaties? Is ook gedacht aan de wijken De Hunze en Van Starkenborgh? En de buurtschap Noorderhoogebrug? Deze drie woonoorden vallen eveneens onder het werkgebied van Wij Beijum.

Het gaat om inclusief denken. Om een professionele attitude.