dinsdag 7 februari 2017

EEN DER LAATSTE HOUTEN BRUGGEN IN BEIJUM (EINDE GOLF!)


Het kon wel eens echt de allerlaatste houten brug binnen Beijum zijn, de privébruggen die in de Fossemaheerd liggen en naar woonhuizen leiden daargelaten.

We zien een loop- en fietsbrug op de grens Amkemaheerd/Boelemaheerd. Op de achtergrond staat de (senioren)Amkemaflat.

De Beijumblogger herinnert zich de houten Barmabrug over de Zuidwending, zie de rechter afbeelding bij dit berichtl
Daar zag hij een keer een auto overheen rijden, dit om de verbinding tussen de Godekenheerd en de Emingaheerd (wijkring) af te snijden. Foto die is gemaakt is tot nu toe niet terug gevonden, als die boven water komt gaat ie online.

Terug naar de Boelemaheerd, er staat een cementen paaltje midden voor de brug. Dat is jammer, want de blogger was in een balorige bui, afgelopen zondagmiddag, en was er graag even overgereden.

Dit omdat de bolide van de blogger, de Golf terminaal is verklaard. Een buts, schram meer of minder maakt niet meer uit, en de brug ziet er stevig genoeg uit om er niet door te zakken...

Ondergetekende was zo tevreden was over het voertuig. Foute boel, niet zeggen..., aldus autodokter Koos Visser van  het gelijknamige autobedrijf

En die heeft gelijk gekregen. De Golf gaat naar de sloop en het is zoeken naar een nieuwe.

En via https://www.facebook.com/beijum.nieuws roept de blogger op even mee te denken. Zijn citroëns (optie) roestbakken? Hoe is het om op gas te rijden? Het liefst weer een oude vertrouwde Volkswagen...1 opmerking:

Anoniem zei

"We zien een loop- en fietsbrug op de grens Amkemaheerd/Boelemaheerd"
Niet Boelemaheerd maar de Hylkemaheerd.