zondag 19 februari 2017

TOUWTJE SPRINGEN IN DE SCHELTEMAHEERD


In spin de bocht gaat in, uit spuit de bocht gaat uit.

Dat liedje zong de blogger door het hoofd toen hij gistermiddag door de Scheltemaheerd fietste en een touwtjespring aan een boom vastgebonden zag.
Zie foto. Het touw komt wat kort over, maar als het lang genoeg is kan iemand het aan het eind ervan ronddraaien en bij in spring iemand erin en bij uit eruit. Wel zorgen dat je op tijd opspringt als het touw over de grond kletst want anders ben je af.
Het touw kan natuurlijk ook van twee kanten tegelijk ritmisch worden rondgedraaid.

Lekker bezig Scheltema-jeugd. Wat wel miste waren de hinkelpotten, een spel waarmee je een houtje in een gekrijt vakje op straat moest gooien en op een been allerlei capriolen moest uithalen.
Of twee elastieken tussen stoelen om de stoelpoten heen met ruimte ertussen en daar allerlei spring- en draaicapriolen mee uithalen. Vroeger in de Kanaalstreek (en wellicht ook daarbuiten) speelde je kaatsebal (wie niet weg is wordt gezien) of Strekie Deur (proberen van de ene kant naar de andere te lopen zonder getikt te worden) of landje pik met messen in het zand. Een stok met een touw eraan en een tol (cirreltobbe) draaiende houden.

Ga zo door Scheltemaatjes. De volgende keer een dun touw aan een portemonnee op straat die je wegtrekt zodra iemand die op wil rapen?

Het is krokusvakantie. En de leukste kinderactiviteiten zijn misschien wel de ongeorganiseerde activiteiten en die uit het brein van kinderen zelf ontspruiten.

1 opmerking:

Anoniem zei

zijn twee grote gekleurde hinkelpaden aanwezig in de heerd