vrijdag 17 februari 2017

EVEN DE OV CHIPKAART OPLADENJezelf met de bus van A naar B laten vervoeren heeft iets. Komt de blogger deze dagen achter omdat hij zijn auto naar het autokerkhof heeft laten vervoeren, later een bericht daarover, maar nog geen andere op de kop heeft weten te tikken.

Auto's genoeg. Maar een goede voor een goede prijs, en eentje die lekker rijdt en zit, dat is even puzzelen. Gelukkig zijn heren van Autobedrijf Visser, zie logo links, dag en nacht voor de Beijumblogger in de weer om een goede auto voor hem te regelen.

Tijdelijk met de bus dus. Vroeger kocht ondergetekende altijd een kaartje toen hij met een GADO-bus van Knoal via de Kielsterachterweg naar de Stad reisde. De buschauffeur draaide een ticket uit een soort van grijs machientje die naast hem op een verhoging stond en je betaalde de prijs.

Tegenwoordig hou je bij het instappen een chipkaart voor een apparaat die begint te bliepen ter goedkeuring. Of niet, en dan moet je je saldo opwaarderen. Wat een ellende als je vergeet uit te chechen, bij het uitstappen moet je je chipkaart weer  voor het blieb-ding houden, want anders betaal je gewoon door.

Maar goed. Eergisteren laadde de blogger zijn chipkaart op in Winkelcentrum Beijum. Waarom weet hij niet, maar hij herinnert zich dat een jaar geleden de oplaadpaal binnen in de AH stond, tegenwoordig staat het ding in de promenade naast de kluisjes. Zie foto boven.

Twintig euro erbij op. Zie afbeelding rechts.

Zo gaat dat. Je moet met de tijden meegaan.
Maar, en wat een nostalgie, een paar gulden betalen aan de chauffeur die vervolgens een ticket uit zijn machientje draaide, even praten, contact hebben, dat had toch ook iets.

Het zijn de tijden. Maar de Beijumblogger moet nait soezen, hij doet zelf aan de moderne ontwikkelingen mee. Vroeger las je hoofdzakelijk de krant. Nu kun je dit bericht via een computer, laptop of smartphone tot je nemen.

Geen opmerkingen: