zaterdag 11 februari 2017

HONDEN IN BEIJUM (60)


"Hij is twaalf jaar oud en het is een Maltezer, een echte gezelschapshond."

Gisteravond in de Holmsterheerd, een Beijumse liet een hondje uit die een jasje aan had. Of was het een truitje? een bodywarmer?

De naam van het beestje is blogger ontschoten. Eigenlijk zou ie ook nog schoentjes aan moeten hebben, een sjaal, misschien een mutsje op?

Over een paar dagen gaan de temperaturen weer omhoog. Zal een hondje zich ook kunnen verheugen op het voorjaar en de aansluitende zomer? Het schijnt dat ze puur in het hier en nu, in het moment leven.
Wist je dat het heel gezond is om een hond te hebben? Hondenbaasjes hebben veel minder last van stress dan mensen zonder hond. Dat komt onder andere doordat het aaien van je dierenvriendje een therapeutisch effect heeft. Het hormoon dat hierdoor vrijkomt, werkt rustgevend en verlaagt je bloeddruk en hartslag. Maar dat is nog niet alles! Dit kun je allemaal van je hond leren om relaxter te leven.In het moment leven is misschien wel één van de belangrijkste lessen die we van onze huisdieren kunnen leren. Honden leven altijd in het nu en maken zich niet druk over wat er is gebeurd of kan gaan gebeuren. Ook voor mensen is het goed de aandacht vaker te richten op het hier en nu, dat geeft rust, balans en geluk.
LEES hier

Geen opmerkingen: