zondag 12 februari 2017

ZULLEN DIEREN OOK IJSPRET HEBBEN?


Het heeft vannacht weer licht gevroren en als het goed is kan er momenteel weer geschaatst worden op het ijsbaantje bij Het Trefpunt. Zie de berichtgeving van gisteren hierover.

Tegen een uur gistermiddag kwam een bericht vanuit Het Trefpunt binnen met als strekking dat het ijsbaantje in verband met invallende dooi werd gesloten. Waarschijnlijk werd het ijs te zacht om er nog op te kunnen glijden of schaatsen.

Vlakbij, op de sloot langs De Beijumerweg liep omstreeks dat tijdstip een lichtvoetige kat of poes over het ijs. Onverstoorbaar, geen idee of deze roofdier-soort weet dat het normaal gesproken nat waterig is waar gelopen wordt.

De rechter afbeelding is ter hoogte van de Kremersheerd gemaakt. Tientallen eenden krioelden dusdanig door elkaar heen op het ijs van een waterweg dat het midden houdt tussen een sloot en een kanaal, dat het lastig tellen is. Hoeveel zijn het er?

Alle eendjes zwemmen graag in het water. En een poes heeft een bloedhekel aan water. Ze lijken zich niet te ergeren. Maar of ze ijspret hebben?

1 opmerking:

Ria zei

Ja, dieren hebben sneeuw/ijspret.
Zie dit filmpje van een otter in de sneeuw :-)

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/nieuws/web-draait-door-otter-heeft-sneeuwpret

(heerlijk om de maandagmorgen mee te beginnen)