dinsdag 28 februari 2017

ONDERTUSSEN IN DE KRINGLOOPWINKEL (3)


Mogen de dames (vooral) en heren (enkele) tussen de werkzaamheden ook even pauzeren? Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar een moment van rust en ontspanning hoort daar ook bij.

Zie afbeelding boven. Thermoskan met koffie, een met thee, mandarijntjes. Zo trof ondergetekende gistermiddag vijf medewerksters in de kringloopwinkel aan de Claremaheerd aan. Aan het hoofd van de tafel, aan de kant van de fotograaf, zat ook een man, niet zichtbaar op de foto, maar de dames waren in alle opzichten dominant aanwezig.

De Beijumblogger brengt regelmatig wat in wat hij of zijn huisgenoten niet meer nodig hebben, ook dit keer werden de ingebrachte kleren en opmaak-spullen met blijdschap ontvangen.

Na de pauze werd er weer gewerkt. Zie afbeelding links, wie zegt dat dames beter niet aan houtbewerking kunnen doen?

Foto rechts, nog voor een prikkie een rollator nodig dames heren op leeftijd?

Foto beneden, boeken sorteren behoort onder anderen tot de werkzaamheden in een kringloopwinkel.
Ondergetekende sprak er nog een tevreden klant: "Weet je dat je hier ook een bestelling kunt doen en wat laten maken?"
Kastjes, stoelen, houten attributen, je kunt het inderdaad allemaal laten maken in de enige en echte kringloopwinkel die Beijum rijk is.

Het is door de week een der gezelligste en tevreden stellende plekken in Beijum Oost. Vrijwilligers die blij zijn met hun baantje en met hun collegiale contacten, mensen die blij zijn dat je er overbodig geworden spullen kwijt kunt, en zeker ook tevreden klanten die voor een zacht prijsje iets leuks op de kop hebben getikt.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

De intentie is goed maar de medewerkers zijn zo dominant en luidruchtig dat je het gevoel hebt dat je hun sfeer verstoort door er binnen te gaan.

Unknown zei

Geweldig initiatief. Prachtig toch dat er mensen zijn die dit vrijwillig willen doen. Een hoop andere mensen hebben er weer profijt van.