maandag 27 februari 2017

GROOT ALARM IN DE HOLMSTERHEERD


Brandweer en politie waren in de vijver op zoek naar een jongetje.

Politie, ambulance en brandweer rukten vanavond tegen half acht massaal uit naar de vijver in de Holmsterheerd alwaar sprake zou zijn dat een jongetje er in het water zou zijn gegleden.


Daar aangekomen zag de Beijumblogger een redelijk grote mensenmassa om de vijver heen verzameld en er liepen mensen van de politie of brandweer door de vijver, met als doel een mogelijke slachtoffer zo spoedig mogelijk te kunnen traceren.

Een ambulance-bed stond panklaar om een mogelijke slachtoffer zo spoedig mogelijk op neer te kunnen leggen. Linten werden om bomen gespannen om het gedeelte waar de ambulance stond af te schermen.

Ondertussen hoorde de blogger agenten zeggen dat er een afgesloten fiets vlakbij de vijver was gevonden wat er op zou duiden dat er waarschijnlijk helemaal niemand in de vijver was gevallen cq gegleden.

Uiteindelijk blijkt het allemaal loos alarm te zijn geweest. Zie foto links midden, Mister 112 Groningen, Martin Nuver was ook aanwezig.
De vijver was door de agenten uitgekamt, er lag gelukkig niemand in. De linten werden weer verwijderd en het publiek ging huiswaarts.
Klik de foto;s groter.

Brandweer Groningen twitterde, en Groningerweg moet natuurlijk Holmsterheerd zijn.:

http://app.112-nederland.nl/Detail/12493452/nederland/Groningen/Holmsterheerd:
Tijdstip
  • maandag 27 februari 2017 - 19:24:10
  • Melding
    Persoon te water 011810 011834 011871
  • Originele Melding
    P 1 Persoon te water Holmsterheerd 71-79 Groningen 011810 011834 011871
  • Prioriteit
    Spoed (P 1)
28 minutes ago
Update 22.01, er gaan verschillende versies de ronde, het zou om een kind gaan, het zou om een volwassene gaan en het zou gaan om een kind die een valse melding zou hebben gedaan. Op 112Groningen staat dat er een kinderfietsje is aangetroffen. Hoofdzaak is, er is geen slachtoffer.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan hoe kom je erbij dat het om een kind ging.
ik ken de melder(s) en deze hebben een heel ander verhaal.
En de fiets staat er al 2 weken. Heb je zelf al een bericht over geplaatst.
Maar het ging dus niet om een kind . Dat we dat uit de wereld hebben

Johan Fehrmann zei

Verschillende mensen hebben dat ingeseind en ook hoorde ik er een agent over.
Op Facebook staat weer een andere versie, hier staat:
"Was een valse melding een jongetje zou verzonnen hebben dat er iemand verdronken was maar dat was niet eens waar."

Er stond dit keer een andere fiets bij. Waar het is idd allemaal een beetje wazig, en van politiezijde is nog geen helderheid binnengekomen.

Anoniem zei

Ik begrijp je helemaal maar alles wordt zo uit het verband gerukt. zie hier de 112groningen site.

Commotie om mogelijke persoon te water (Video)

Groningen - Maandagavond om 19:25 uur was er enige tijd commotie op de Holmsterheerd in Groningen. In een vijver aldaar was een melding van een persoon te water.
Ter plaatse stond een honderdtal buurtbewoners langs de vijver te kijken, een man had een persoon in het water gezien en zag deze ondergaan, hij verloor het even uit het zicht. Ook lag er een kinderfiets langs het water. Toen de brandweer er was werd even gezocht in de vijver maar er werd niks aangetroffen.

Veel hulpverleners waren in korte tijd ter plaatse. Achteraf bleek de fiets er vanmorgen ook al te staan en die bleek van een buurmeisje in de buurt te zijn.

Ik bedoel maar een heel ander verhaal dan die van jou :)

Holmsterheerder zei

Ik hoorde dat een kind in het water was gegleden en onder water was geraakt. Zeiden mijn buurkinderen ook. De fiets die afgelopen weekend op de beijumblog stond was geen kinderfiets. Hulde voor de hulpverlening. Gelukkig niks gebeurd

Johan Fehrmann zei

Blijf vooral kritisch reageren. Prima. Op 112 laat Martin Nuver met 'een persoon' zien dat hij ook niet weet of het een meisje, een jongetje, een man of een vrouw is geweest.
Geen wonder, uiteindelijk heeft er helemaal niemand in het water gelegen. Dat is het enige ware verhaal, ook al gaan er verschillende versies in het ronde.