zondag 19 februari 2017

MENSEN MET EEN BAKFIETS DEUGEN NIET (Of zijn het juist Deugmensen?)Het is een handig voertuig om meerdere kinderen in te vervoeren. Of boodschappen. Maar in deze gepolariseerde tijden wordt er ook mee gepest. De bakfiets.

Grapjurk Youp van het Hek heeft het in zijn zaterdagcolumn in NRC wel eens over bakfiets-eigenaars in Amsterdam gehad. Snerend, denigrerend, want altijd 'slachtoffers' nodig om leuk en grappig te worden bevonden.

Shockblog Geenstijl plaatste berichten op hun zo langzamerhand voorspelbare site (alles tegen moslims, tegen links en tegen feminisme moet negatief neergezet worden, gaaap) die de bakfiets in verband moet brengen met D66-ers. Vernederen van andersdenkenden is het handelsmerk van deze site, en ook zijn alle rechters lid van D66. Shockblog is onderdeel van, en niet geheel verrassend, de Telegraaf.

De Beijumblogger las ergens op internet dat bakfiets-eigenaars 'wegkijkers' zijn. Voor de simpelen van geest is de grote concrete wereld blijkbaar te onoverzichtelijk. Vakjes en hokjes geven een vorm van schijnzekerheid.

We leven in het afzeik-tijdperk, van het zwartmaken van mensen met een mening die niet welgevallig is.
Mensen met een bakfiets deugen niet. Of zijn juist Deugmensen?

Zie foto. Wat handig, zo'n houten bakfiets. Wat te soezen?

Geen opmerkingen: