woensdag 8 februari 2017

"IK GA NAAR DE FAKKELTOCHT VOOR MIJN KINDEREN EN KLEINKINDEREN"


"Ik moet daarheen, niet eens zozeer voor mezelf maar ik heb ook kinderen en kleinkinderen die graag veilig in Groningen en Beijum willen blijven wonen."

Het was guur gisteravond, een koude oostenwind maakte dat de gevoelstemperatuur beduidend lager lag dan de echte temperatuur.

Daar kwam een scootmobiel aangereden, zo, wat kunnen die dingen een snelheid halen.

"Dag Beijumblogger, ook op weg naar de Fakkeloptocht in Stad?" Mien God, wat kwam daar aangereden? Een grizzlybeer? Een gangster?
Maar nee, het was de ambassadeur van Beijum, Minze Boltje, himself. Hij kampt met gezondheidsproblemen, maar dat weerhield hem er niet van om in actie te komen.

Zes kilometer in de kou van Beijum naar de binnenstad en evenzoveel kilometers weer terug. "Die kou interesseert me niet, het gaat me om het welzijn van de mensen in Groningen."

We zien hem terug op de video die afgelopen nacht werd gepubliceerd, zie het voorgaande bericht. De blogger trof opvallend veel scootmobielers en mensen met een beperking op de bijeenkomst in de Stad.

Dat tekent de bereidheid tot actievoeren en de opkomst van gisteravond. Een 'gezond' mens kan in geval van een beving wellicht het vege lijf nog redden. Maar denkt de NAM ook aan de mensen die slecht ter been zijn?

Geen opmerkingen: