dinsdag 28 februari 2017

UIT DE OUDE DOOS (318)"Uit betrouwbare bron hoorde ik dat de gemeente nu van plan is onderdelen uit de Boerderijum te verplaatsen naar het Stadspark. Daar kunnen goede argumenten voor zijn. En misschien is het wel heel goed als het leuke natuurmuseumpje verhuist. Maar wat doen we dan met de Boerderijum? Ik mag toch hopen dat het huidige college zich constructief opstelt. Een probleem oplossen door elders een probleem te veroorzaken is helaas geen uitzondering. Ik hoop maar dat ze op de Grote Markt iets geleerd hebben."


Als een iemand uit Beijum betrouwbare informatie uit het Stadhuis weet los te peuteren is het Arjan de Rooij wel, hij was immers jarenlang fractievoorzitter van de PvdA op het Stadhuis en hij heeft er zijn contacten nog.

Lees zijn laatste column, Over de Rooije, in de laatste wijkkrant genaamd De Beijumer, zie afbeelding rechts, klik groter.

Tijdens de jaarwisseling van 2001 op 2002 brandde de oude Boerderij af.
Na jarenlang knokken door het herbouwcomit√© werd de Boerderijum in 2009 feestelijk geopend. Zie dit en dit bericht, inclusief video's. Op Youtube staat een video over de renovatie van het in stand gebleven hoofdgebouw.

Ruim 7000 mensen hebben destijds hun handtekening gezet voor de herbouw van de Boerderij. Idyllische  plannen over een theeschenkerij, en Natuurmuseum en terras en speeltuin ten spijt, afgezien van themadagen bleef het overwegend rustig op de Boerderijum, zie nog eens dit bericht

Worden er nu vanuit de gemeentepolitiek pogingen ondernomen om langzaam aan de stekker uit het project Boerderijum te trekken?
Mocht het Bezoekerscentrum voor Natuur en Milieu daadwerkelijk naar het Stadhuis gaan verhuizen, dan zal het nog rustiger worden, want vooral tijdens druk bezochte themadagen (egeltjesdag, etc.) bracht deze ruimte in de Boerderijum nog de nodige aanloop. Dat zou uiteindelijk de doodsteek kunnen zijn.

Beijumnieuws zal de eventuele ontwikkelingen in de gaten blijven houden.

Geen opmerkingen: