woensdag 15 februari 2017

SPEELVELDJES CONTROLEREN IN BEIJUM (GRONINGEN)"All speelveldjes in Groningen worden gecontroleerd waaronder de ruim 90 plekjes in Beijum."

Er is wat te doen de laatste tijd rond speelveldjes in Beijum. De blogger is even de tel kwijt, het zijn er 96 of 97. Bijna allemaal neergezet toen Beijum, begin jaren tachtig, tot de kinderrijkste wijken van Nederland behoorde.
Beijum vergrijst langzamerhand en zijn er tegenwoordig derhalve niet teveel speelplekjes? Een maand geleden publiceerde Beijumnieuws een enquĂȘte rond dit onderwerp van Werkgroep Speelplekken van WIJ Beijum Jeugdwerk.

Tegen het middaguur vandaag was een aardige mijnheer bezig om het speelveldje in de Froukemaheerd te controleren. "Ziet er nog redelijk uit, wel een paar vuurwerkplakjes (foto links) en sommige naden van het kunstgras laten wat los (foto rechts)." De vuurwerkplak wees de man aan met een dode tak van de boom op het veldje, een boom die vorig jaar mei door de kids werd beschadigd.

Er goed uitzien, geen wonder, dit plekje bestaat nog maar twee jaar, althans het kunstgras en de speeltoestellen. Het heeft soms wat onderhoud nodig, zie hier.

Wonderbaarlijk, zie bovenste foto, achter het bosje en de bomen, 25 meter verderop, ligt nog een speelveldje. En die heeft ook weer onderhoud nodig De mijnheer: "Ja, op sommige plekken struikel je bijna over de speelveldjes en op andere plekken zie je amper wat."

De speeltuincontroleur komt uit Noord Holland. Rijdt u steeds heen en weer naar Groningen? Nee, dat is bijna niet te doen, ik overnacht in een hotel."

De mijnheer noteerde zijn bevindingen, de staat van het speelveldje, op zijn meegebrachte tablet, zoals hij bij zijn bezoek aan alle plekjes doet. Het is vanzelfsprekend geen vrijwilligerswerk, en niet persoonlijk om hem, maar wat zal er een geld rondgaan in het onderhouden van de honderden speelveldjes in de stad Groningen. Dat moet wel in de tonnen lopen.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou die meneer ook gecontroleered hebben of dat speelveldje wel veilig is om kinderen op te laten spelen.
Kunstgras blijkt nogal kankerverwekkend.
Ik zou maar oppassen, en een onderzoek eisen naar de kwaliteit voor ik mijn kinderen er oplaat ravotten.
Vooral bij nat weer plakken die rubbergranulaatkorrels aan het lichaam. Kruipen in je oren en ogen. Zebravisjes sterven na een test.

Anoniem zei

Volgens mij liggen er op deze speelveldjes geen rubberkorrels, maar hooguit een beetje zand om het gras op zijn plek te houden.