vrijdag 24 februari 2017

ZOALS HET KLOKJE THUIS IN BEIJUM TIKT....Wat fijn om een huis te hebben. Beelden de bewoners van het huis dat we op bovenstaande foto zien uit.

Wibenaheerd, eergisteren. Schilderijen, gekleurde houten bloembakjes aan de muur, een gedecoreerde vuilniscontainer, een zonnetje aan de voorgevel, een klomp aan de zijmuur, en om het allemaal nog even duidelijker neer te zetten wordt de macht van het woord ook nog eens ingezet. Vijf witte letters vormen het woord THUIS

Even vragen aan de bewoners, mag er een foto gemaakt worden? Het antwoord verbaasde niet: prima, doe maar. Mensen die hun voortuin uitbundig versieren doen dat vaak ook om iets te laten zien. Trots en blij zijn met je huis.

De rockers van de Golden Earing schreeuwen het al decennia lang uit: Is's always good to be back home
Tom Jones brengt zijn liefde voor thuiskomen gevoeliger voor het daglicht, Green Green Grass of Home

Wat we op de foto zien is een THUIS op de nuchtere concrete klei van Beijum, maar thuiskomen heeft voor veel mensen ook vaak een diepere betekenis. Als iemand sterft wordt wel gezegd dat die naar huis gaat.
Spiritueel ingestelde mensen weten, je komt thuis als je vanuit je hart gaat leven. Elvis Presley zong ongeveer een halve eeuw geleden reeds Home is where the heart is

Wat een waardevol iets, een THUIS te hebben...miljoenen ontheemden op aarde (vluchtelingen) kunnen dat niet vertellen.

Er is maar één negatieve uitleg over dit in principe warme en koesterende onderwerp bekend. En dat moeten we maar nooit doen. Van een koude kermis thuiskomen.

Geen opmerkingen: