maandag 27 februari 2017

MAANDAGOCHTEND (304)

.

Als je je eerste plan, plan A, tot uitvoering hebt gebracht, volgt meestal datgene wat nog overblijft. We gaan over naar plan B. Als je A zegt moet je ook B zeggen

Zal dat het zijn wat de Partij voor de Dieren bedoelt?
Waarom irriteert de slogan van deze partij toch zo? Als een hond op een speelveldje gaat schijten, pak je het baasje aan. Dat moet plan A zijn, het mensenvolk aanpakken dat de dieren niet goed behandeld. Plan B betekent dan dat je boetes gaat uitdelen. Of zoiets. Of zal plan B een soort van assertiviteitstraining voor dieren zijn? Blaf naar de mensen, steek je klauwen naar ze uit, verscheur ze eventueel, vreet ze op. De macht aan de dieren.


Zie afbeelding boven. Plan B.
De Beijumblogger moet eigenlijk niet zo onaardig doen over een partij die dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan. Maar die naam....Plan B. Klinkt een beetje als Geef Nederland terug aan de Beesten. Zoiets. Plan Beijum. Zullen we Nederland gaan B-Islamiseren?
Maar goed, alle flauwheid en gekheid op stokjes, er bestaat geen Partij voor de Krokussen. Terwijl die deze prille lentedagen toch echt aan alle kanten platgelopen dreigen te worden.

Zie afbeelding links. Afbeelding rechts is in een tuin in de Wibenaheerd gemaakt. Plan A, er zitten krokussen in de grond, plan B is dat ze nog moeten uitkomen.

Halverwege deze nieuwe week begint maart. De maand van de verkiezingen.
Sommige brulapen op social media verkondigen dat vanaf 15 maart alles anders zal worden in Nederland. Er bestaan mensen die hun leven van de politiek of van hun leider laten afhangen. Ik ben bang dat de brulapen vanaf half maart weer vier jaar lang gefrustreerd en bozig op Plan B gaan zitten twitteren en reaguren op allerhande internet-fora. Toch maar de Partij voor de Boze en Ontevreden Witte Mannen en Vrouwen oprichten? Of misschien kunnen de brulapen bij de Partij voor de dieren ondergebracht worden.

De krokusvakantie is voorbij, de kinderen gaan weer naar school.
Zwevende kiezers, aardse krokussen in de klei. Maart zal zijn staart weer gaan roeren.

Een gezonde week toegewenst. De rest is allemaal maar plan B.

Geen opmerkingen: