woensdag 22 februari 2017

OOK IN BEIJUM COMMEMTAAR OP PVV/WILDERS


Sinds de uitzending van Lubach op Zondag van afgelopen weekend lijkt de omgekeerde geest uit de fles. Via internet wordt Wilders uitgedaagd; verklaar je plannen, schreeuw niet zomaar wat in het rond maar zeg hoe je je plannen denkt te willen gaan realiseren. 

De Twitter-wereld valt massaal over hem heen.

Verklaar eens mijnheer Wilders, hoe wil je dat doen die grenzen sluiten? Hoe wil je al die moskeeën sluiten? Een razzia houden op mensen die een Koran in huis hebben? Vertel eens, wat wil je doen met de Marokkanen die in os land verblijven? Wat zijn je plannen eigenlijk. Hoe en wat Nederland weer van ons? Verklaar je nader, wie zijn ons? En hoe ga je dat doen?

Lubach kon geen antwoorden vinden op genoemde vragen. Niet alleen hij niet, Wilders ook niet.

Dat gaat frustreren. Vinden veel Twitteraars. Massaal worden vragen aan de PVV-man gesteld via de hashtag #hoedan. De ironie wil dat Wilders Twitter als uitverkoren medium gebruikte om zijn volgelingen te bereiken, maar hij nu door datzelfde medium overspoeld dreigt te worden.

Wilders wordt niet alleen via Twitter ter verantwoording geroepen ( 'leg je plannen eens uit, hoe ga je die uitvoeren?') maar ook in zijn geboorteplaats Venlo. Zie afbeelding links, via Twitter.

Maar ook op een billboard in Beijum. Zie afbeeldingen boven en rechts. Adverteren met buitenreclame is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 
Het is alleen de vraag of het allemaal wervende reclame is voor Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid.
Het galmt overal in het land. Hoe dan, Geert?

Commentaar Beijumblogger

Als je pretendeert premier te willen worden, dan zul je ook als een volwassen man open en bloot je plannen kenbaar moeten maken en uitleggen hoe je die uit denkt te willen voeren. Zo niet, en je blijft alleen maar gemakkelijk schreeuwen voor eigen aanhang-parochie (is niet hetzelfde als het Nederlandse Volk) en afgeven op zondebokken en alle andersdenkenden van alles en nog wat de schuld te geven en uit te schelden, dan val je als zwakkeling door de mand. Schelden en schreeuwen is nog altijd een teken van zwakheid.
Zelfs een kind kan problemen bespreekbaar maken. Wees een volwassen kerel Wilders, ga uit je slachtofferrol, uit je zelfgenoegzaamheid, en geef aan wat je concreet wil doen. En hoe je dat wil doen. Zo niet, hou op met blèren en ga wat anders doen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Even over dat "grenzen sluiten": zelf ben ik voorstander voor 24uurs grenscontrole. Het argument dat : je ze toch niet tegenhoudt" is van dezelfde retoriek die Wilders verweten wordt. De Alexanders Merkel zeggen dan dat het "sluiten van de grenzen", de boel in Europa op slot zet, lange wachtrijen bij de grens etcetera. Onzin , want met de hedendaagse bigbrother technologie kunnen de "goeie kentekens "gewoon doorkachelen bij de grensovergangen. Van mij part mogen we terugvallen naar het doemscenario van voor de open grenzen, toen iedereen op een houtje moest bijten. Razziaas houden, wat een onzin, Wilders heeft dit bij wakker NL allang genuanceerd.
Wie zijn ONS? ONS zijn de burgers die politiek en geloof van elkaar weten te scheiden, duidelijk is dat een geloof "waaruit men niet durft uit te stappen", andere belangen heeft.

Kees Huizenga zei

Wat zijn "Titteraars" in de "Titter-wereld"? Moet daar geen "w" bij?

Anoniem zei

ONS zijn de burgers die politiek en geloof van elkaar weten te scheiden?
CDA, ChristenUnie, SGP..... Wat heb je nou aan wakker schudden als je geen concrete plannen hebt.

Anoniem zei

Je mag gerust aan de politiek deelnemen als je een bepaalde geloofsovertuiging hebt. Ook politieke partijen.
Weleens van https://nl.wikipedia.org/wiki/Secularisme gehoord?