maandag 13 februari 2017

IN JE POEP PRIKKEN TEGEN DARMKANKER


'U prikt met het staafje op vier verschillende plaatsen in u ontlasting (poep) en vervolgens stopt u het staafje terug in het buisje. Daarna stuurt u het buisje in de retourenenvelop naar een laboratorium. Daar wordt onderzocht of er bloed in uw ontlasting zit. Dit is niet altijd met het blote oog te zien.'

Het zijn zo van die dagen dat je het gevoel krijgt dat je ouder wordt. Valt er opeens een 'voorankondiging bevolkingsonderzoek darmkanker' bij je in de bus. Zoals bij ondergetekende.

Zie afbeelding boven.

Om raar van te worden. Of moet je er juist gelukkig mee zijn? Wat een gezondheidszorg in dit land. Als 55 plusser wordt je preventief onderzocht op darmkanker. Wat een griezelige ziekte moet dat wel niet zijn.

Een paar honderd Beijumers zullen einde afgelopen week bovenstaande brief hebben ontvangen.

Binnenkort zullen ze met een staafje door hun in de toiletpot gedeponeerde poep gaan roeren.

Dat zal geen lekker klusje zijn.

Maar ja, wie wil er darmkanker?

5 opmerkingen:

Han zei

Beste Beijumblogger.....ik wil hierbij alle ontvangers van dit bericht DRINGEND oproepen om aan het onderzoek deel te nemen. Op mijn 48e kreeg ik al darmkanker, maar had dat zelf pas laat in de gaten. Dat ik desondanks (en ondanks latere uitzaaiingen van deze darmkanker in andere organen) nog op deze wereld rond loop is vooral te danken aan knappe chirurgie en goede chemo's. Als je er vroeg bij bent zijn je overlevingskansen heel veel groter. Dus roer lekker (?) even in je eigen poep (valt best mee, hoor) en laat je controleren.....een koud kunstje en je kunt er veel ellende mee voorkomen.

michel zei

Goed lezen, dan blijkt het al minder vies te zijn: alleen maar prikken in je drol, niet roeren.

Anoniem zei

Na de griepprik hebben we nu de poepprik.

(rené)

Henk Duit zei

Om het gemakkelijk te maken kun je de fecesvanger gebruiken. De papierstrook op de bril plakken, poepen, monster nemen, fecesvanger losmaken en in de pot laten vallen en doorspoelen. Voor meer info: www.fecesvanger.nl

Anoniem zei

Is onze plateau W.C. toch nog ergens goed voor.