donderdag 23 februari 2017

ZONDAG WEER TALKSHOW STAND VAN STAD IN GRONINGER FORUM

Een gedeelte van de redactie van Stand van Stad: 
Van links naar rechts: Daphne de Bruijn, Maarten Praamstra, Richt Pander, Bram Douwes, Wabbesch Wabbesch, Annelies van Santen, Peter Michiel Schaap, Lieke van den Krommenacker

Is de Stad er de afgelopen maand achteruit of toch op vooruit gegaan?

Komende zondag is het weer zover. De enige echte talkshow van de stad Groningen steekt als het ware de thermometer in de haarvaten van de stad om de stand van zaken te peilen. Hoe staat het er voor in de leukste stad van Nederland? Nait best? Of? 
Beijumers, beleef het mee. Gratis en voor niks, Hereplein 73, daar waar jaren geleden een bioscoop zat.

Even niks geen Jinek, Humberto of DWDD. Groningen First. Met dank aan Trump.

Vanochtend fietste de Beijumblogger richting de redactieruimte van Stand van Stad alwaar de maandelijkse talkshow op OOG-TV werd voorbereid. Via de Korreweg en de Oosterhamrikkade belandde hij op een boot van Platformgras, thuishaven van Stand van Stad. Door de westenwind deed hij er wel twintig minuten over en al fietsend dacht hij: 'Wat een eind, hoort Beijum eigenlijk wel bij Stad?' Het zit er al jaren in, als Beijumers richting Grote Markt gaan verkondigen ze altijd: "Ik ga even naar de stad."

Als je ergens heen gaat ben je er niet. Natgeregend aangekomen stelde de blogger bij binnenkomst dat Beijumers zich niet altijd onderdeel van de Stad voelen. Een kippig antwoord volgde: "Aan wie ligt dat dan?"

Nou ja mensen, doe niet zo grachtengordel Groningen-achtig vanuit de hoogte zeg! Gisteravond werd in de landelijke talkshow van Jinek de vraag opgeworpen of deze late night show misschien al te hoofdzakelijk Randstad-gericht is. Is Stand van Stad in het verlengde daarvan ook overwegend binnenstad gericht? "Nee, we hebben aanstaande zondag een item over de Klusbus in Beijum."

Wat leuk, de Klusbus is al jaren niet in het nieuws geweest, zie nog eens dit bericht uit 2012
Foute boel. "Nee die niet." Een diepe zucht van de Beijumblogger, je moet mensen met Stadse Fratsen (titel gejat door Bram Hulzebos voor zijn Gezinsbode-column, update 2020) soms écht onderwijzen over wat er zich zoal in de buitenwijken afspeelt. Ze bedoelden niet de aloude klusbus maar Sietse en zijn Hulpexpress.

Nait soezen verder, de Stadjers proberen aansluiting te vinden bij een wijk als Beijum. En Beijumers zijn een trots volkje en doen al jaren niet meer mee met met het achterhaalde idee al zouden ze in een achterstandswijk wonen. Tien maanden geleden was OpduikTv reeds in de groenste wijk van Stad om een blogger te filmen en te interviewen. Nu is Sietse aan de beurt met zijn hulpvaardig karretje.

De dames en heren gingen even op de foto voor Beijumnieuws. Zie afbeelding boven."We gaan meer aandacht aan Beijum besteden, dat is een interessante wijk waar veel gebeurt en het hoort net als alle andere buitenwijken zeker bij de Stad."
Het voortschrijdend inzicht stemt tevreden.

Met de stormachtige wind in de rug was ondergetekende in ongeveer acht minuten weer thuis.

Mensen uit Beijum (de Hunze, Lewenborg, andere buitenwijken?), zin om aanstaande zondag naar Stand van Stad te gaan? Iedereen is welkom. Gratis. Maar wel even een kaartje regelen via Stand van Stad/ Groninger Forum Kom meebeslissen over de de stand van jullie Stad/Wijk. 's Avonds elk uur op OOG-TV.

(Niet op de foto: Martijn Rotgers, Bram Esser (krullebol) en Eva Magnuskova. De redactie wordt gevormd door het Groninger Forum, Platform Gras, Dagblad van het Noorden en OOG-TV)


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wordt er ook bier geschonken?

www.standvanstad.nl zei

Jazeker!

Unknown zei

Jazeker!