maandag 13 februari 2017

MAANDAGOCHTEND (303)


Het is de eerste verkiezingsposter die de Beijumblogger in het straatbeeld van Beijum heeft aangetroffen. Voor hetzelfde geld was het een een exemplaar van de VVD, SP, GroenLinks of D66 geweest.


Zie foto boven. Het ziet er wat eenzaam uit. Lodewijk Asscher van de PvdA voor een raam in de Froukemaheerd. Het is koud en kil buiten, en daar hang je dan. Op maandagochtend nog wel. Gelukkig hangt de goede man binnen.

Niet alleen tegen deze lijsttrekker bedoeld, maar de maand (ruim vier weken) waarin van alles wordt beloofd, en wat niet wordt nagekomen, ligt weer voor ons. Op 15 maart mogen we naar de stembus.

Ondergetekende heeft een gezonde achterdocht tegen 'de politiek.'
Opvallend hoe praktisch elke politieke partij opeens voor Groningen opkomt en zich zorgen maakt over de veiligheid van de bewoners van deze provincie in verband met gaswinning door de NAM. Alsof stemgerechtigden kleuters zijn.

Het grote paaien van Het Volk is begonnen. Het Volk? Wat een manipulatief begrip. Er is een politicus, Geert Wilders van de PVV, die meent de absolute woordvoerder van Hét Volk te zijn. Alsof Het Volk niet ook uit GroenLinksers, PvdA-ers, CDA-ers, SP-ers en andere aanhangers van politieke partijen bestaat. Wat een goedkope retoriek, de man en zijn 'partij' ondermijnt het vertrouwen in de politiek met deze goedkope terminologie nog meer dan dat het al het geval was.

Stel dat zich in Groningen een dreun van een aardbeving door gaswinning aandient. Geldt dan Eigen Volk Eerst? Of gaan we bejaarden, kinderen, Grunningers, moslims, werkenden, Marokkanen, werklozen, of welke bevolkingsgroep dan ook gewoon allemaal helpen? Omdat we allemaal mensen zijn en een hart hebben? 

Verdelende muren en misplaatste hiërarchische verhoudingen, en zich dan Partij Van de Vrijheid noemen. Bah. 

De Beijumblogger kan er op deze maandagochtend nog wel tien A-viertjes over door-emmeren, maar dat zal hij de lezer besparen. Een algemeen stemadvies, ga vooral naar het stembureau op 15 maart. En laat dan je hoofd en hart spreken. En bedenk dat angst nog altijd een slechte raadgever is.

We zitten in de overgang tussen winter en lente. Afbeelding links, is dat een palmboom in de Boelemaheerd? Associaties met zon, zee en vakantie dienen zich aan. Verlangen naar betere tijden.

Maar dan afbeelding rechts, weer Froukemaheerd. Ijskoud hangt daar nog kerstverlichting. Daar zijn we nou toch wel klaar mee?

De nieuwe week is weer begonnen. Morgen is het Valentijnsdag, een nepliefdes-dag. Gebaseerd op commercie en mentale manipulatie. 

Het is wat met het oord nep, nep-liefde, nepnieuws, nep-parlement, nep-politicus.

Ondergetekende voelt zich geroepen om even nep-eerlijk te zijn. Dit is een nep-bericht, geschreven vanuit een nep-wijk in een nep-stad, midden in een nep-winter en ook nog eens door een nep-blogger.

Louter vrede op aarde met kerst en een slap aftreksel van liefde op Valentijnsdag? Wat een armoede. Ook al weer nep.
Nep is gewoon een nep-woord.

Een goede nep-week toegewenst, Koning Winter is weg en in de loop van de week dient het voorjaar zich aan. Laten we hopen dat die wel echt is.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De oproep van landelijke (PvdA)-prominenten van vorige week vrijdag heeft het ook over “de overgrote meerderheid”. De vraag is of dit verstandig is. Mij dunkt van niet. Het gaat over burgermansfatsoen / burgervrouwfatsoen. Over normen en waarden. In de context van het negativisme, dat dagelijks over ons uitgestrooid wordt. Ook vanuit de VS, dat niet meer het land van de vrijheid is. Op dit moment is daar een klopjacht (of razzia) op illegalen en moslims aan de gang. Op grond van een “decreet” van Donald Trump, dat niet democratisch is gelegitimeerd.

Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Razzia

In combinatie met:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/streep-door-obama-s-gedoogbeleid-trumps-jacht-op-illegalen-begint~a4461570/Ik verwijs verder naar:

http://nos.nl/artikel/2157509-pvda-lijsttrekker-asscher-is-klaar-met-negativiteit.html

https://www.wijzijnnederland.nu/

Citaat:

“Maar de overgrote meerderheid van Nederland hecht aan fatsoen.
Heeft genoeg van het geschreeuw.
Weet dat ieder mens bescherming nodig heeft.
Dat we allemaal pech tegen kunnen komen in ons leven.
Dat we geluk vermenigvuldigen door het te delen.
Wij doen op die overgrote meerderheid een dringend beroep.
Een oproep om niet langer stil te zijn.

(…)

Maar het is tijd om onze stemmen te laten horen.
Niet langer te fluisteren. De borst vooruit te steken.
Want Nederland is van ons allemaal.
Onze vrijheid, onze rechtsstaat, onze verzorgingsstaat.
Ze zijn er voor ons allemaal.
En dus staan we op als die grondvesten onder vuur liggen.
Beschaving is het waard om pal voor te staan.
En dus zeggen wij met heldere stem:
Nederland, maak je los uit de traditie van Brexit en Trump.
Door niet pas op te staan als het te laat is.
Als er geen weg meer terug is.

Wees geen commentator.
Maak zelf het verschil.
Sluit je aan!”
===================================================

Ik heb deze petitie, afgedrukt in de Volkskrant en gefinancierd door de landelijke PvdA, van harte ondertekend. Vanwege het zoeken naar verbinding en positief, inclusief denken. Het in stand houden van onze rechtsstaat (met zijn democratische rechtsbeginselen) en onze verzorgingsstaat (met grote dank aan onze voorouders). Het gaat om onze beschaving!

Anoniem zei

De Palmboom staat toch echt in de Hylkemaheerd, net zoals het laatste houten bruggetje van onze wijk vorige week ook in de Hylkemaheerd ligt, en niet zoals fout geblogd de Boelemaheerd (de buren). Het blijft echt Beijum, de bloemkoolheerd met rimpelloos in elkaar overlopende straten.