vrijdag 10 februari 2017

MOGELIJKE INBREKER BEIJUM/DE HUNZE AANGEHOUDEN


 Een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats is vorige week aangehouden op verdenking van diverse woninginbraken. De politie verdenkt de man van negen woninginbraken in de Groningse wijken Beijum en De Hunze. De inbraken werden in november en december gepleegd.

Steen door de ruit

In de laatste twee maanden van 2016 werden inwoners van Beijum en De Hunze regelmatig opgeschrikt door diefstal uit hun woning. De inbreker gooide meestal overdag een steen door een ruit en nam vervolgens waardevolle spullen mee uit de woning. De politie vermoedt dat de aangehouden verdachte hiervoor verantwoordelijk is.
Getuige waarschuwt politie
De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een oplettende burger. De verdachte probeerde enkele goederen in te leveren bij een zogenaamde inbrengwinkel. Daar werden de goederen niet geaccepteerd waarna deze op straat werden achtergelaten. Een getuige zag dit en waarschuwde de politie. De achtergelaten spullen bleken buit te zijn gemaakt bij een inbraak. Na verder onderzoek door de politie in de noordelijke en oostelijke stadswijken en het speciale woninginbrakenteam, kwam de 32-jarige verdachte in beeld.
Lees verder via Politie.nl

Geen opmerkingen: