donderdag 23 februari 2017

BUURTBEWOONSTER FROUKEMA-VELDJE RUIMDE HONDENPOEP


"Ik kan het niet langer aanzien, mijn kind speelt hier ook, die poep moet weg."

Tegen vijf uur gistermiddag pakte een bewoonster van het pleintje aan de Froukemaheerd een schep en verwijderde de hondenstront die daar een hele dag tussen de spelende kinderen heeft gelegen, zie nog eens dit bericht
De verzamelde poep werd in vlakbij gelegen bosjes gegooid. "Zou de gemeente Groningen geen hek om dit speelveldje kunnen zetten zodat honden er niet meer terecht kunnen?"
De blogger betwijfeld of dit zal gebeuren, hij gelooft het niet, kost veel teveel geld.

Het moet maar gauw gaan regenen (doet het inmiddels) zodat het bruine laagje na het verwijderen van de stront op het kunstgras gauw wegspoelt. Zoals een wak in het ijs mensen op een afstand kan houden omdat die erg zichtbaar is, zo hield de duidelijke berg poep de kinderen op een afstand. Nu de poep weg is kunnen kinderen zich juist meer aan het overgebleven laagje poep vies maken als ze er over heen rollen of kruipen.

Het is klein leed. En in ieder huishouden staat een wasmachine. Maar toch, een hond een berg poep op een speelveldje voor kinderen laten schijten is asociaal.

Terzijde, er kwamen meldingen binnen van mensen die meenden dat op dit veldje zwarte rubberen korreltjes zouden liggen. In het nieuws, voetbalvelden van kunstgras bevatten die korreltjes die mogelijk kankerverwekkend zijn. Daar is hier aan de Froukemaheerd allemaal geen sprake van. Er ligt dan we kunstgras, maar absoluut geen zwarte korrels.

1 opmerking:

ria zei

Kunstgras????? Op een speelveldje????? Wil Beijum van het imago groenste wijk af?? Dat is toch belachelijk zeg!! En over 10 jaar moeten we onze kinderen ook nog leren dat er vroeger groene sprietjes groeiden dat we gras noemden???