woensdag 1 maart 2017

DE WIBENAFLAT BIJ DE WIBENA-ROTONDEDe omgeving rond de Wibena-rotonde is ongetwijfeld het dichtst bevolkte stukje van Beijum. In de Wibenaflat wonen Beijumers hutjemutje bij elkaar.


Zie eerst de archieffoto links, de flat loopt als het ware in een n-vorm vanaf het zicht van de fotograaf bekeken. Op de achtergrond, met de poort die onderdoor gaat, loopt de bovenkant van de n. De linker en rechter poot van de denkbeeldige letter zijn op de afbeelding minder goed zichtbaar. Op de voorgrond zien we de voormalige fietsenrekken van voormalig basisschool De Expeditie.


De school is rechts niet zichtbaar, maar daarna loopt wel weer een lang stuk flatgebouw naar achteren toe. Evenals dat dat links het geval is.

In de linker en rechter hoek, linksboven en rechtsboven, kunnen bewoners het flatgebouw betreden om naar de woning te gaan.

Zie afbeelding boven, de ingang links achteraan. Postbodes, kranten en folderbezorgers hoeven niet alle galerijen af te lopen om te kunnen bezorgen. Omdat bewoners hier toch naar binnen moeten (en aan de rechter kant idem dito), kunnen ze net zo goed hun brieven beneden even openen. Aan beide kanten hangen tientallen brievenbussen naast elkaar.

Het hoogste flatgebouw van Beijum, zie nogmaals bovenste afbeelding, dat is weer eens wat anders dan een huis met een tuintje in de wijk.
Foto rechts is tegenover de brievenbussen gemaakt. Verboden om er fietsen neer te zetten. Staat op het bordje.

Het is een maaschappijtje op zich zo'n flat. Daar horen regels bij. En die zijn weer om overtreden te kunnen worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zal wel aan mij liggen maar ik voel me daar nooit echt prettig voelen beetje griebelig