maandag 6 maart 2017

MAANDAGOCHTEND (305)


Volgende week zijn de parlementaire verkiezingen in ons kikkerlandje. De internationale pers zal nieuwsgierig toekijken, zal Holland, van oudsher een liberaal, tolerant en internationaal georiënteerd land, zich gaan verschuilen binnen de eigen grenzen en dijken? Gaat Eigen Volk Eerst overheersen, of blijft Nederland Holland?

Over een kleine tien dagen weten we meer. Voor je eigen land zorgen is niet verkeerd, vergelijk het met een relatie, daarin moet je ook goed voor jezelf zorgen en jezelf niet wegcijferen. Maar voor het eigen land zorgen impliceert ook zorgen voor ouderen, zieken, werklozen, moslims, homo's vluchtelingen. Voor iedereen eigenlijk, allemaal behoren ze tot Het Volk. Denkt deze nuchtere blogger, die het zondebokmechanisme tot in de finesses door heeft.

Hij fotografeerde gistermiddag de vier foto's die we zien. Apart, de leider van de ChristenUnie, Gert-Jan Seegers, hangt op ranzige billboard-palen op Beijum West en Oost. Ranzig in de zin van gehavend rafelig en half afgescheurd (je kunt er van alles op plakken).
Zie foto's boven (West) en links (Oost).

Zou er ook maar één passant zijn die denkt: 'Goh, wat een leuke, betrouwbare en charmante man, daar ga ik op stemmen?'
Wat onaardig, aanplakker van de ChristenUnie-posters, om Jesse Klaver van GroenLinks te halveren, is dat christelijk? Zie 'Oost.'
Trouwens, de foto's zijn op de Dag des Heerens gemaakt. Mogen Beijumers aub een rustdag op zondag Gert-Jan? Nu moeten we ook op zondag tegen je kop, pardon, hoofd, aankijken. Waarom toch dat hoofd er zo pontificaal op. Moet dat vertrouwen opwekken? Zie nogmaals foto boven, zou je daar een tweedehands auto van willen kopen? Je kind eraan toevertrouwen?

Foto beneden, Gert-Jan poetst zijn gebit goed, of zal het een kunstgebit zijn? Zien we daar links en rechts beneden met goud gevulde kiezen?
Op deze site kun je aan de hand van het gebit van iemand zijn/haar karakter aflezen. En dit vinden de Chinezen er van

Dure posters, ChristenUnie. Wie geld heeft laat ze overal aanplakken. En je laat je gebit bleken. Kiezen....tanden...

Vluchtelingen hebben minder geld, ze zijn een beetje de dupe van het hedendaagse harde liberale klimaat. Zie foto rechts, Vluchtelingenwerk moet het doen met een zielig 'Kies voor Begrip'- stickertje. Wat een hokjes, vakjes en parochies in het politieke landschap van Nederland. Wie geld heeft koopt reclame-spotjes, laat advertenties plaatsen en gaat op billboards hangen. Maar wie geen geld heeft...

De tweede week van maart 2017 is begonnen. We hebben volgende week wat te kiezen. Eventueel op de best gepoetste tanden van een lijsttrekker.
Een prettige week toegewenst. En, zwevende kiezer, om even in flauwe woordgrapjes te blijven, het wordt tijd om langzamerhand tijd om concreet te worden op de klappertandende koude klei van Beijum..

2 opmerkingen:

Ria zei

Voor mij blijft Nederland Nederland, want Holland is slechts een deel van ons land, beste blogger, en wel een deel waar wij niet wonen. ;-)

En 'ons volk' is voor mij een erg ruim begrip. Ruimer dan volgens mij door een bepaalde politicus bedoelt wordt. Ik heb ook nog steeds géén idee op wie ik mijn land terug zou moeten veroveren.

Anoniem zei

Christen unie krijgt hoe dan ook mijn stem. Zij zetten zich het meeste voor Groningen in. Dus mag hij ook best de meeste eer met de poster ;-)