woensdag 22 maart 2017

MOOI LENTEWEER, ZET JE WEGGEEF-SPULLEN BUITEN...OF?


Geen idee of ie er nog staat of dat hij afgelopen nacht weer binnen is gehaald. Maar wat in de herfst en winter niet zo gemakkelijk kan gebeurt weer: zet je spullen die je kwijt wil op straat en plak er een briefje bij. Neemt u maar mee, gratis en voor niks.


Zie foto gistermiddag gemaakt. Een prima en goed uitziende bureaustoel. Midden in de Bentismaheerd. Dit past niet in de serie Sociaal Vuilnis, waarin mensen hun afdankertjes bij vuilniscontainers in de wijk neerzetten, dit is een keurige gratis aanbieding die een Beijumer in zijn/haar eigen 'etalage' voor het huis zet.

Het gebeurt wel vaker, zie deze aangeboden stoel in 2010. Of een kussen voor een tuinstoel.

Het zou geen gek idee zijn om op vier plekken overdekte containers te plaatsen waarin Beijumers hun overbodige spullen neer kunnen zetten.

Anderzijds, we hebben een uitstekende kringloopwinkel in de wijk, in de Claremaheerd. Daar stond of staat deze stoel (foto) ongeveer 300 meter vandaan. Waarom die daar niet even naar toe transporteren? Of Sietse's Hulpexpress bellen met de vraag of hij de stoel wil vervoeren?

Het is geen aso-actie om een goede stoel buiten op straat te geef aan te bieden. Maar het zou handig zijn als meer Beijumers op de hoogte zijn van de mogelijkheden om spulletjes een betere bestemming te geven.

Geen opmerkingen: