donderdag 2 maart 2017

OOK PSYCHISCHE SCHADE DOOR GASWINNING IN BEIJUM?

Gisteren viel bij alle Beijumers (met een JA-sticker of geen sticker) de nieuwste krant van de Groninger Bodem Beweging in de bus.
De trage papieren pers loopt in dit digitale tijdperk bijna standaard achter de actuele ontwikkelingen aan. Zo ook met het laatste opmerkelijke nieuws omtrent de gevolgen van de  gaswinning in Groningen.

Eerst even, de krant van de Bodembeweging ziet er goed uit, veel informatie, interviews (o.a. over Aardbevingen bij de Veiligheidsregio en Hans Alders die verkondigt dat 'De NAM er tussenuit moet.'), een bericht over de stichting 'Recht voor Groningen', en veel meer.

Ook met veel advertenties van bedrijven die een centje willen verdienen aan de schade in stad en provincie als gevolg van de gaswinning. Zie afbeelding, de voorpagina van de maar liefst 36 pagina's tellende krant.

Wat niet in de krant staat (kon ook niet) maar wel in het nieuws is dat de rechtbank in Assen gisteren bepaalde dat gedupeerde Groningers recht kunnen hebben op schadevergoeding als ze psychische schade hebben opgelopen door de handelswijze van de NAM:

De  Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is aansprakelijk voor de immateriële schade van gedupeerden van aardbevingen als gevolg van gaswinning in Groningen. De NAM moet daarom aan een deel van de inwoners van het Groningenveld een schadevergoeding betalen. Nos.nl

Afbeelding rechts, schade aan een huis in Beijum. Hoeveel precies weet de blogger niet, maar er zijn zeker honderden meldingen van schade door gaswinning in de wijk geweest.
In de krant van de GBB staat dat er zich reeds vijftien aardbevingen in de stad hebben voorgedaan (en dus ook in Beijum).

Zijn er mensen die in en rond Beijum bang zijn voor weer een aardbeving, of voor misschien de Grote Klap die kan komen? Die slecht slapen of depressief worden en bij de huisarts zijn geweest met hun aardbevings-gerelateerde klachten? En wilt u (eventueel anoniem) uw verhaal doen?
Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Niet allleen door bevingen ,lopen toch een partij rond in Beijum met andere schade in het hoofd.