woensdag 1 maart 2017

LEERLINGEN HEERDSTEE MAAKTEN KINDPAKKETPOSTERS (actie voor arme gezinnen)


 "Door deze posters hopen we veel bekendheid te geven aan de mogelijkheden van het Kindpakket om zoveel mogelijk kinderen uit arme gezinnen te bereiken zodat zij ook aan leuke dingen deel kunnen gaan nemen die door de gemeente Groningen vergoed worden."

Op de Heerdstee zijn 12 kinderen uit de groepen 6 en 7 bezig geweest met het ontwerpen van de kindpakketposters voor de aanbiedingen van de Gemeente Groningen. Eindelijk is het dan zover, de posters zijn klaar. De leerlingen van groep 6 en 7 willen ze dolgraag aan iedereen presenteren. Dat doen ze op 28 februari in de aula van de school.

Bovenstaande bericht kwam onlangs binnen van brugfunctionaris en leerkracht van groep 1 en 2 van de Heerdstee, Ria Haverkamp.

De Beijumblogger ging gisteren even kijken en hij zag vrolijke gemotiveerde kinderen die hun zelfgemaakte kindpakketposters vanaf een podium aan het publiek presenteerden. Zie foto's.

Ria Haverkamp stuurde onderstaande tekst op: 

Vijf weken lang hebben de leerlingen uit groep 6 en 7 van de Chr. Daltonschool de Heerdstee, zich bezig gehouden met het ontwerpen van kindpakketposters. De gemeente Groningen biedt in een pakket voor kinderen uit arme gezinnen mogelijkheden aan om  te voorzien in primaire levensbehoeften. Van alle schoolgaande kinderen komt 1 op de 5 uit een minimahuishouding (20%). In een aantal wijken en buurten is dit percentage nog hoger.

Onder leiding van 2 kunstenaars Erik en Margreet van Rocket Industries zijn er 12 prachtige posters ontworpen die iets vertellen over de regelingen van het Kindpakket van de gemeente Groningen. 

Op een kindvriendelijke manier wordt er iets verteld over het verkrijgen van een tweedehands fiets als je tussen de 6 en 18 jaar bent, over een laptop als je naar het voortgezet onderwijs gaat, over het behalen van je zwemdiploma-A, over een vergoeding aanvragen voor de ouderbijdrage zodat je mee op schoolreis kunt en mee kunt doen met andere feesten op school. 

Hoe je leuk aan activiteiten in de wijk kunt meedoen na schooltijd en in de vakanties, over het gebruik van de stadjerspas hoe je aan veel dingen kunt meedoen met knallende korting!! 

Dinsdag 28 februari was het dan zover, de posters werden door de enthousiaste leerlingen met trots gepresenteerd aan ouders, kinderen en andere belangstellenden. 

Door deze posters hopen we veel bekendheid te geven aan de mogelijkheden van het Kindpakket om zoveel mogelijk kinderen uit arme gezinnen te bereiken zodat zij ook aan leuke dingen deel kunnen gaan nemen die door de gemeente Groningen vergoed worden.

Meer informatie kunt u vinden op:Geen opmerkingen: