zondag 26 maart 2017

VERNIELINGEN EN ROTZOOI VAN HANGJEUGD OP SCHOOLPLEIN BEIJUMKORF


"Je moet eens gaan kijken wat er in het weekend allemaal gebeurt op het schoolplein van de Beijumkorf. De jeugd hangt er rond, pleegt vernielingen, soms gaat een raam kapot en wat een bende laten ze vaak achter."

Er komen zelden klachten binnen over overlast in de Jaltadaheerd maar bovenstaande waarschuwingen deed de blogger onlangs poolshoogte nemen.

Hij trof geen jeugd aan, wel kun je zien dat het schoolplein een ideale plek is om te gaan hangen. Een beetje afgelegen, genoeg ruimte om je heen, niet direct in beeld zijn. Toch allemaal voorwaarden die een beetje hangjeugd graag wil.

Er wordt het een en ander naar binnen gewerkt, er liggen regelmatig bierblikjes, wietzakjes, en kijk, foto links, inmiddels een vertrouwd beeld in de straten van Beijum: lachgaspatronen.

De blogger telt meer dan twintig van die dingen.
Apart dat die dingen vrij in de handel zijn. Op drugsinfo-team staat onder anderen:
Direct na het inhaleren merk je een sterk roeseffect. Wat je hoort en ziet loopt in elkaar over. Het effect houdt enkele minuten aan. Na een uur is het weer uitgescheiden door de nieren. Sommigen reageren erg sterk op lachgas.
Gewenste effecten zijn high voelen, opgewekt en vrolijk, lacherig, warm gevoel, soms ervaar hje gevoelens en gedachten die eerder onbewust waren en je kunt dingen zien of horen die er niet zijn (hallucineren).

Zo kan een saaie en grauwe (tenminste, s avonds, niet als er overdag kinderen spelen) speelplein een ruimte worden waar je je  high kunt voelen en dingen kunt gaan zien en horen die er niet zijn.

Maar de volwassenen die na het weekend op maandagochtend in de nuchtere realiteit het schoolplein opwandelen zien dan weinig fraaie dingen die er écht zijn.

Zie foto's. Zijn er meer klachten van omwonenden van het schoolplein in de Jaltadaheerd? 

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je de politie attendeert op de jeugd op het schoolplein krijg je doodleuk het antwoord; "je bent toch zelf ook jong geweest"
Dus de jeugd heeft vrijspel.....