vrijdag 24 maart 2017

KINDEREN VAN DE HEERDSTEE GEVEN SCHOOLPLEIN EEN VERFBEURT


De meest centraal in Beijum liggende basisschool de Heerdstee heeft vanaf vandaag ongetwijfeld het meest kleurrijke en vrolijke speelplein van de hele wijk. De kinderen van groep acht verfden vanmiddag tegels en speelattributen, zoals de omheining van het voetbalveldje, in verschillende opbeurende kleuren. Ze deden dit in samenwerking met Stichting Move en Schildersbedrijf Groningen.

De blogger zag zelden een schoolklas zo gemotiveerd, geconcentreerd en vrolijk met een opdracht bezig. De kinderen gingen er helemaal in op en de heren van het schildersbedrijf genoten en hielpen waar nodig mee.

Wat is het idee achter het zonnige oppimp-idee van het schoolplein? Wat is Stichting Move? Vertel, Djamila (vrijwilligster binnen de stichting).
Stichting Move probeert kinderen bewust te maken van hun eigen kunnen door middel van leuke projecten. Zij geloven erin dat kinderen meer kunnen bereiken in de maatschappij als ze hun mogelijkheden ontdekken. Dit is helaas niet vanzelfsprekend voor alle kinderen, bijvoorbeeld niet voor kinderen in minder bedeelde wijken. 

Wij, vier enthousiaste studenten uit de stad Groningen, werken samen met basisschool de Heerdstee in Beijum. We laten de kinderen door middel van ons project ontdekken wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. We brainstormen samen met de kinderen over de vraag ‘Hoe kunnen wij zelf de buurt verbeteren?’ De ideeën en talenten van de kinderen staan voorop, en wij nemen de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van het project. Daarnaast nemen de kinderen tijdens het project een kijkje in ons studentenleven. Voor meer informatie over Stichting Move wil ik u verwijzen naar onze website: 
www.stichtingmove.nl.  
De kinderen hebben besloten dat als eindproject ze graag hun schoolplein wat meer kleur willen geven. Dit gebeurt op vrijdag 24 maart van 13:00-16:00 in samenwerking met Schildersbedrijf Groningen.
Het mooie lenteweer deed vanmiddag een extra vrolijke duit in het zakje. 
Zie de foto linksonder, waarop de kinderen tekst en uitleg krijgen over wat ze gaan doen. En bekijk de grauwe omheining van het voetbalveldje waar twee kinderen op zitten. Het grauwe is helemaal verdwenen, zie foto beneden. Rood, blauw, oranje, groen en andere kleuren domineren.
Dat wordt maandag extra plezierig spelen op het schoolplein van de Heerdstee.
(De komende wijkkrant besteed ook aandacht aan de verfactie en tevens staat er morgen een bericht met foto over in Dagblad van het Noorden)

Geen opmerkingen: