zaterdag 4 maart 2017

LENTE AAN DE OOSTKANT VAN HET GROENE HART (1)

De kop van het Groene Hart, tussen de Ypemaheerd/Innersdijk-terrein en de Galkemaheerd is vorig jaar 'toegankelijker' gemaakt. Er zijn bomen gekapt en er zijn plantjes gepoot.

Zie nog eens het bericht van vorig jaar mei.
Dat belooft veel goeds voor de komende weken, het (nog) dorre landschap dat we boven in beeld zien moet gaan bloeien en groeien, kleuren en fleuren. Bloemen op de grond, blaadjes aan de bomen. Het zal traag gaan, maar vanaf vandaag elke zaterdagochtend om kwart over tien de stand van natuurlijke zaken op dit stukje Beijum.

De vorige serie op dit gebied heette Herfst op en rond Plein Oost. Die duurde maar en duurde maar, want sommige bladeren aan de bomen weigerden maar te vallen.

Zie afbeelding beneden (beide foto's zijn gistermiddag gemaakt), de herfst-serie had gemakkelijk tot de huidige maand maart door hebben kunnen lopen. Wat absurd, de dorre bladeren zijn nog steeds niet gevallen. Voordat de nieue blaadjes gaan groeien zullen de oude bruine bladeren er toch eerst vanaf moeten.

De serie concentreert zich hoofdzakelijk op de bovenste situatie. Mochten beneden ontwikkelingen zijn, dan wordt daar op terug gekomen.

Geen opmerkingen: