dinsdag 21 maart 2017

BEIJUMSE EN VOORMALIGE TURKSE FILMACTRICE FIGEN SAY IN DE PICTURE


Figen Say is al wereldberoemd in Turkije en in Beijum, maar een dezer dagen kunnen de lezers van Dagblad van het Noorden ook kennis maken met de voormalige top actrice uit genoemde land.

Figen was eigenlijk gepolst om met haar verhaal in Stand van Stad, zie bericht van gisteravond, te verschijnen, maar dat zag ze niet zitten: "Ik praat niet goed Nederlands en mijn stem is in films altijd nagesynchroniseerd."

Dan maar een stukje in de krant. Zie foto. Fotograaf en verslaggever Roelof legt Figen, met op de voorgrond imposante filmposters uit haar carrière, vast op de gevoelige plaat.

Dat was al weer twee weken geleden. vanochtend belde de Beijumblogger haar. Hoe is het? "Ik ben doodmoe, ik ben vanochtend om vijf uur uit het vliegtuig gestapt na een tiendaagse vakantie naar mijn geboorteland, maar ik heb nog niet geslapen."

Voor lezers die haar toch niet kennen, Figen is een beroemdheid in Turkijke, zie nog eens dit bericht
Ze staat ook in het Beijumboek, en natuurlijk wilde ze vierenhalf jaar geleden wel op de film voor Beijumnieuws, zie hier

Wat een verhaal, van een gevierde top-actrice, ze speelde in meer dan honderd films, naar een eenvoudig bestaan in Beijum. Een dezer dagen meer in dé krant van het noorden.

Geen opmerkingen: