maandag 20 maart 2017

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (32)

Het onderwerp vuilnis staat momenteel erg in de belangstelling in de stad Groningen. Gaan Groningers Beijumers over drie jaar per kilo betalen voor hun huisvuil? Zie nog eens de Diftar-avond van vorige week.

Gistermiddag maakte de Beijumblogger bovenstaande afbeelding. We zien de vuilniscontainers aan de Claremaheerd, grenzend aan Plein Oost. Toch wel netjes dat veel Beijumers hun afgedankte spullen niet alleen maar op straat gooien maar het ook vaak bij containers neerzet.

De gedachte erachter zal zijn: de gemeente komt de containers toch mooi leeghalen, kunnen ze mijn spullen ook mooi meenemen.


We zien, nog steeds bovenste foto, een kunstwerk, een kinderfietsje, dozen, emmers verf een wit kastje met laden.


Het lag een beetje in de regen en dat is wel weer lullig. Vaker gezegd, dames en heren, biedt uw sociaal vuilnis DROOG aan!


De afgelopen weken fotografeerde ondergetekende meer vuilnis-cadeaus in Beijum.

Zie foto links, een week of twee geleden bij de papier- en glascontainers bij Winkelcentrum Beijum. Klik groter. Een broek en nog twee kledingstukken. Dat kan ook naar het naaiatelier in de Kringloopwinkel van Beijum gulle gever. Of is dat misschien te ver lopen of fietsen?

Foto recht dan. We zien een stuk uitlaat van een auto bij de brug over de Zuidwending op de stoep liggen. Ter hoogte van de Calvijnschool, tegenwoordig het Palet genoemd.
Waarom zou dat daar neer zijn gelegd? Om aan iemand anders te geven? In elk geval heel sociaal dat het metalen ding niet in de Zuidwending is gekieperd.

Kijk nou toch wat lief, foto tweede van boven links. Een dikke doos met boeken, een kwartetspel en een of andere afgedankte smartphone lijkt het wel.

Wat knus en gezellig. Maar hmmm, die doos met inhouding had ook weer naar de Kringloopwinkel gebracht kunnen worden gulle gever!

Wat zien we op de rechter foto tweede van boven? Wat een chique damestasje. Zo maar voor de geef. Bij de vuilniscontainers aan de Ypemaheerd.

Afbeelding links derde van boven. Alweer een doos vol boeken. Mensen, gulle gevers, we hebben drie minibiebs in de wijk, in de Fossema- Bentisma- en Scheltemaheerd, waar boeken van harte welkom zijn!

Foto rechts derde van boven, geen idee wat dat voor elektrische apparaat was.

Op de rand van een heerd ergens in Beijum.


Zie ook de afbeelding vierde van boven. Zijn dat radio-onderdelen?
Iets anders?
Het zag er in elk geval elektronica- achtig uit.

We gaan de onderste afbeelding rechts. Is het een lattenbodem? Een gedeelte van een bed?

Leuk, je zal maar zwerver zijn en je wil een slaapplaats hebben.  Moet wel even in elkaar getimmerd worden.

Was het niet aardiger geweest om er even een matras en een dekbed met hoofdkussen erbij te leggen sociale gever?
Hamer en spijkers?

Foto links beneden, weer een elektrisch apparaat.


Het lijkt op een scanner, maar het kan ook iets anders zijn.
Let ook op de kerstboom die op de achtergrond ligt.

Foto beneden tenslotte.

We zien een paar gebruikte fietsbanden. Wat prettig, er is een rieten wandkastje op gelegd zodat de banden niet alle kanten op kunnen vliegen.

Beijumers zijn een goedgeefs, aardig en sociaal volkje. Voor de komende tijd graag tenten, luchtbedden, opblaasbootjes en veel zwemkleding bij de containers leggen. Hou een beetje rekening met het jaargetijde wat erf aan zit te komen!

(Foto's zijn groter te klikken. De column uit Lewenborg gaat vanavond, 18.00 uur, ook over zwerfvuil)

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is toch erg vuilnis belt Beijum