donderdag 9 maart 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (28)


De wijk De Hunze Kun je met de auto alleen via de oostelijke ringweg in- en uitrijden. Maar Van Starkenborgh, behorend bij De Hunze, kun je ook via de weg die langs het Van Starkenborgh-kanaal loopt binnenrijden.

Zie foto. We zien de Korrewegbrug op de achtergrond. Genoemde brug is vanaf deze kant niet met de auto bereikbaar. vanuit De Hunze/Starkenborgh ook niet. Het Wessel Gansfortcollege, vlakbij de brug, is van hieruit wel bereikbaar.

Als de auto die we zien doorrijdt gaat hij met een bocht richting Boterdiep/Noorderhoogebrug. Maar daar gaat het hier verder niet om. Zie straal links. Al eerder is in deze serie aangetipt dat alle straten in de nog jonge wijk Van Starkenborgh namen hebben gekregen die met voetballen te maken hebben (gehad).
Zie nog eens de aflevering over Tonnie van Leeuwen.
Klaas Schipperstraat, zie foto.
Klaas Schipper (Groningen2 december 1910 - aldaar, 19 juli 1961) was een Nederlandsvoetbalscheidsrechter die negenmaal een internationale wedstrijd floot. Wikipedia

Klaas Schipper floot ooit een legendarische wedstrijd in het Oosterparkstadion, de voorloper van de Euroborg. Hij verbood Pele zich te laten wisselen.
Uiteraard was het Oosterpark met 17.500 toeschouwers weer eens afgeladen vol om deze historische wedstrijd te zien. En jawel, de Brazilianen lieten onder aanvoering van Pele het aangekondigde sambavoetbal zien. Feyenoord was volstrekt kansloos. 0-3 werd het. Klaas Schipper had de regie strak in handen. Zo weigerde hij Pele een wissel nadat Santos met 2-0 voorstond. Hij gaf de werreldkampioen te verstaan dat hij dat niet kon maken tegenover al die mensen die speciaal voor hem, Pele, een kaartje hadden gekocht. Pele knikte slechts. Scheidsrechters werden toen nog niet tegengesproken.Sportinstad

Geen opmerkingen: