woensdag 22 maart 2017

SCOUTS DE VOERMAN GAAN WEER VRIJMARKT KONINGSDAG ORGANISEREN
Over ruim een maand is het weer Koningsdag. Vorig jaar viel de Vrijmarkt helemaal in het water, en werd er uitgeweken naar het nabij gelegen Trefpunt, maar het is de bedoeling om dit jaar weer op het grote grasveld ter hoogte van de Jaltadaheerd de kleedjes met rommelmarktspulletjes neer te leggen.

Afgelopen zaterdagmiddag trof de blogger enkele scouts op het grasveld naast het Trefpunt. De dikke truien en jassen nog aan, maar waarschijnlijk verlangend naar het voorjaar. Het jaargetijde dat ze traditioneel op Pinksterkamp gaan en buitenactiviteiten gaan ontplooien.

Gaan jullie dit jaar weer de vrijmarkt op Koningsdag organiseren? "Ja, dat is wel de bedoeling."

In De Hunze gaat dit jaar de vrijmarkt niet door in verband met een tekort aan vrijwilligers. In Beijum hebben we dames en heren van De Voerman.
Zie de foto's. Een gastank met gasstel waarop gekookt of gebakken kan worden, een bolderkar, een of ander houten bouwwerk. Laat deze scouts van de oudste scoutinggroep in Groningen maar schuiven, die weten van aanpakken en organiseren.

Koningsdag op 27 april zal dit jaar een succes worden. Tenminste, als de weergoden mee willen helpen. Want als het die dag stevig gaat regenen legt geen Beijumer zijn of haar kleedje met spullen op het gras.

Over een paar dagen volgt een nadere aankondigings-flyer.
Filmpje van twee jaar geleden

Geen opmerkingen: