zondag 19 maart 2017

VOORBEREIDINGEN FEESTJAAR 2018 (Beijum 40 jaar)

Douwe van der Bijl
Volgend jaar bestaat Beijum veertig jaar. Tijd voor een feestje. Tenminste, vinden een paar enthousiastelingen uit de grootste wijk van de stad Groningen. Gaan er mensen aanhaken?


Op bovenstaande foto zien we de initiator van een mogelijk wijkfeest, Douwe van der Bijl, in een recent verleden collega binnen de redactie van Radio Beijum, zie hem hier twee keer op de foto tijdens een uitzending.

Hij sprak afgelopen donderdagavond een zaaltje met een twaalftal aanwezigen toe.
Had de blogger het over een mogelijk wijkfeest? Ja, en dat zit zo. Het een na laatste wijkfeest, met een ernstig tintje, was de SamenloopVoor Hoop. De organisatie ervan stond als een huis. Maarrrr, de Beijumers hadden wel in grotere getale aanwezig mogen zijn.

Een maand of drie later flopte Bruisend Beijum
Vlnr Hans Koopman, Arjan de Rooij, Douwe van der Bijl, Rieko Klomstra
Ook weer prima georganiseerd. Maar hallo Beijumers, waar waren jullie?

De tijd van alleen maar consumeren is voorbij. Bij geen oplopende enthousiasme geen wijkfeest volgend jaar.

Dat klinkt onsympathiek. En ook een beetje dreigend.

Maar dat is niet de bedoeling. Alle tegen de 14.000 Beijumers hoeven niet op te staan om mee te participeren met Beijum 40 jaar. Dan loop je elkaar maar voor de voeten, en wordt het een gekkenhuis.

Maar wat opviel aan de bijeenkomst van afgelopen donderdag was dat precies weer dié mensen op kwamen dagen die je er verwacht. Niet één verrassend persoon, iemand die buiten het bekende 'clubje' valt. Terwijl er toch een voorpagina-oproep in de laatste wijkkrant De Beijumer heeft gestaan (vanaf morgen weer een nieuwe editie).

Het wijkfeest zal gedragen gaan worden door vier thema's, cultuur, kunst, groen en geschiedenis.

Wordt het klein feestje van een week in 2018? Of toch uitgespreid over weken, maanden of wellicht het hele jaar? Wordt er genoeg geld voor geregeld? Sponsoren? Het staat of valt bij genoeg mensen die dit mogelijke feest al of niet willen dragen.

Kom op Beijumers. Kunstenaars, groenliefhebbers, mensen met belangstelling voor de Beijumer geschiedenis. Cultuurfreaks?
We hebben een prachtige wijk die ons bindt.

Op 5 april is de volgende bijeenkomst....wie wil meedoen?

Laten we volgend jaar samen vieren dat Beijum 40 jaar bestaat. Beijumnieuws@ziggo.nl

(Op 29 mei 1978 overhandigde Max van de Berg de eerste sleutel aan de bewoners van een woning aan de Fossemaheerd).

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De heer Rieko Klompstra deelde tijdens deze vergadering mede dat voor de organisatie van "Beijum 40 jaar" gebruik wordt gemaakt van de "aorta van Samenloop voor Hoop Groningen/Beijum 2016". De aorta is de grote lichaamsslagader.

Rieko Klompstra bedoelde in andere bewoordingen dat gebruik wordt gemaakt van de aanwezige netwerken in Beijum. De infrastructuur van actieve vrijwilligers en organisaties in Beijum.

Door middel van oproepen op Facebook kunnen deze personen worden benaderd. Uiteraard ook mondeling, door Beijumnieuws, door de wijkkrant De Beijumer en andere wijkwebsites.

Er volgen nog twee bijeenkomsten, voordat de organisatie wordt ingekaderd of opgezet. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdagavond 5 april 2016 in het Trefpunt.

Het lijkt me verstandig toe om die "aorta van Beijum" wel tijdig te activeren. Uit oogpunt van goede Public Relations.