maandag 13 maart 2017

MAANDAGOCHTEND (306)Jezus werd ooit doodgemarteld aan het kruis. Tenminste, als we de overleveringsverhalen moeten geloven. Zijn opvolger, Jessias Greenleft, werd ruim tweeduizend jaar later in Beijum aan stukken gescheurd.

Zie foto boven. Afgelopen vrijdagmiddag gemaakt. Het is zover dames en heren, we gaan de week in waarin we onze democratische dans mogen uitvoeren.

Vooropgesteld, liever ons Nederlandse systeem dan die van fascistoïde of dictatoriale bananenrepublieken. Hallo Turkije, Syrië, Iran, Saoedi Arabië en andere griezel-staten. Hier mag je tenminste over de politici lachen en ze de -terechte- gek aan steken.

Een jongedame uit Beijum afgelopen zaterdag: "Die Jesse is zo leuk en aantrekkelijk, daar ga ik op stemmen."

Vier jaar geleden kreeg GroenLinks vier zetels in de Kamer, vanaf komende woensdag waarschijnlijk het viervoudige. Dat heeft helemaal niks met het GroenLinks-verhaal te maken maar louter met het sexappeal van Klaver-tje vier(voudig). Wat een politieke armoede. Te vergelijken met dé schreeuwer vanaf de zijlijn, Wilders. Maar dan aan de andere kant van het politieke spectrum.

Godver...,nee, inhouden op de maandagochtend, doe even een beetje beschaafd, gaan daar een Buma en Anne Kuik over Jessias heen. Zie afbeelding links, gister-zondag-middag gemaakt. Pas een dag later na de verscheurdenis van Jessias. Is dit geen aanranding en verkrachting van Jessias? Is dit gristelijk mijnheer Bumor en Anne Kuik? Wat ge toch niet wil wat u geschiedt, de Jessias vernederen, wegdrukken, dat doe ge dat dan toch ook een ander niet!

Laten we het volkslied gaan zingen op deze maandagochtend. Desnoods Staand

Gistermiddag was de blogger net te laat om al rijdend een foto van een poster op een bushokje ter hoogte van de Wilkemaheerd te maken. Doe Normaal stond erop. VVD.

De Beijumblogger heeft ruim vijfendertig jaar ervaring binnen de psychiatrie in Noord Nederland. Begin jaren zeventig verscheen de Gekkenkrant, in 1973, met daarop een soort van spiegel met tekst. Je zag jezelf als je er naar keek. Zie afbeelding rechts.

Een prettige en wijze week toegewenst. Stemmen we voor schreeuwend, of toch voor redelijk heel Nederland? De keus is aan u.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Johan, even een weetje Jezus werd niet doodgemarteld aan het kruis, wel werd Hij voor die tijd gegeseld maar niet tijdens het hangen, zelfs gaven de Romeinen hem vocht te drinken tijdens het hangen.

Anoniem zei

Is met een doornenkroon en met spijkers in handen en voeten sterven geen marteldood?