vrijdag 24 maart 2017

HET KAN NOG, AFVAL DUMPEN BIJ DE BUREN...(Diftar)


Dit bericht moet eigenlijk niet online, want ook een blogger hoort zich te gedragen. Maar...

Vandaag, vrijdag, worden de grijze containers in Beijum Zuid geleegd. De containers mogen pas 's ochtends vroeg langs de straat worden gezet. Echter, de meeste mensen doen dat reeds de avond ervoor.

Zo ook de Beijumblogger. Foute boel. Maar wie vrij is van zonde werpe nog altijd de eerste steen.

Tegen 23 uur gisteravond kruidde hij zijn volgeladen bak met huisvuil langs de weg. Overvol. Te vol. Hij verzamelde nog afvalbakjes uit de keuken, badkamer en jeugd-kamers in huis.

Het kon niet meer bij de eigen grijze bak in. Zie rechts op de foto. Overvol. Stiekem de bak van een buurman openen. Gelukkig, maar half vol. Daar kon het vuilnis prima bij in. Zie links op dezelfde foto. Weg er mee. 

Geen mens maalt erom. Maar over drie jaar kan dit waarschijnlijk niet meer. Diftar. Ondergetekende zal zich er niet toe verlagen, de wijk is hem lief, zo ook zijn woonomgeving...maar zich invoelend richting minima-inkomens kan hij zich voorstellen: dump maar ergens.

De Beijumblogger kan en wil niet namens de hele wijk spreken. Dat zou pas na een grondige wijk-enquête kunnen. Wat vindt Beijum van Diftar?

Hij voelt aan zijn water, maar bescheidenheid moet altijd ingecalculeerd worden, want nooit op basis van marginale bijeenkomsten pretenderen namens de hele wijk te kunnen spreken...,,Niet doen.

3 opmerkingen:

michel zei

Als je dat wilt kun je bij invoer van diftar een slotje voor je container krijgen dat opengaat als de bak geleegd wordt in de vuilnisauto.
Niemand kan dan nog afval in jouw container gooien.

Kees Huizenga zei

De voorzitter van de BOB schrijft op 14 maart 2017 op de website van de BOB:

"Beijum is op dit moment tegen Diftar" (zie het kader).

Dit is te bruusk geredeneerd. Het bestuur van de BOB kan tegen DIFTAR zijn. Ik deel de mening van de BOB. Maar daar gaat het niet om. Het punt is evenwel dat een vergadering van circa 25 personen niet namens de ganse wijk Beijum kan spreken. De BOB past in dezen bescheidenheid.

Niet te snel door de bocht vliegen! Niet te snel denken dat de BOB namens de wijk Beijum kan spreken n.a.v. een DIFTAR-vergadering, die niet eens door de BOB is georganiseerd.

"In de bescheidenheid toont zich de meester", aldus dit Duitse spreekwoord.


Gisteravond was de jaarvergadering van de BOB. Ongeveer 15 personen waren aanwezig. Het vereiste quorum werd wederom niet gehaald (een opkomst van minimaal 10% van het aantal leden).

Nee, de BOB kan niet namens de wijk Beijum spreken. Alleen namens zichzelf.

Anoniem zei

Dit gaat toch wel weer tegen ieders zin door onze strot gedrukt worden, dus bij deze stel ik voor dat we uit protest bij de invoering van dit systeem gewoon 1 parkeerplaats per straat aanwijzen en hier gewoon allemaal massaal onze vuil dumpen. Op deze manier zal het vuil tenminste op een paar centrale plekken ingezameld worden ipv in alle sloten en bosjes. Lekker overzichtig en bespaart een hoop geld omdat de sloten en bosjes niet meer zo vaak opgeruimd hoeven te worden. :D