donderdag 2 maart 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (27)Een mooie gekleurde foto dit keer. Opgestuurd door de in De Hunze woonachtige Atsje Straatsma. Vanuit haar raam zag ze begin deze week een prachtige regenboog, als gevolg van regen én zon.

In de fantasiebeleving van mensen ligt onderaan de regenboog vaak een cadeau, een schat, iets leuks. De Beijumblogger weet zo niet of het onderste uiteinde van de regenboog a.h.w. op het grote speelveld in De Hunze lag, maar punt is dat dit veld de komende Koningsdag leeg blijft. In verband met een tekort aan vrijwilligers gaat de vrijmarkt op 27 april niet door. En dat is toch een groot gemis, zie nog eens een foto van twee jaar geleden.

Hoe kan het nou Hunzenaren dat jullie een tekort aan vrijwilligers hebben? Het kan toch niet dat een dergelijk gezellig en kleurrijk feest zomaar wordt afgeblazen?
Het Hunze Oranje Comité heeft helaas moeten besluiten om dit jaar geen Koningsdagfeest te organiseren. De belangrijkste reden hiervoor is een gebrek aan medewerking vanuit de wijk.
 Dit speelt al jaren. Wij zijn als organisatie regelmatig met slechts 3 personen. Dat is te weinig. Noodkreten hebben in het verleden wel geleid tot nieuwe commissieleden, maar meestal is dat tijdelijk. Ook vrijwilligers die willen meehelpen op Koningsdag zijn steeds moeilijker te vinden. Of ze geven wel aan te willen helpen, maar komen niet opdagen. Vorig jaar hebben wij met slechts een paar mensen in de regen moeten doorwerken om de spullen op tijd opgeruimd te krijgen. Daar baalden we stevig van. http://hunzeoranje.jouwweb.nl/

Geen opmerkingen: