dinsdag 14 maart 2017

HAN BORG KIJKT MET PLEZIER TERUG OP INTERVIEW MET SONJA BAREND


"Voor straks, lekker slapen en morgen gezond weer op."

Vraag aan een willekeurige vijftig plusser wie dit week in week uit en jaar in en jaar uit op televisie zei en het antwoord zal zijn: 'Sonja Barend natuurlijk.' Ze sloot haar praatprogramma gedurende de jaren zeventig, tachtig en negentig altijd op dezelfde manier af. Tijdens Sonja's goed nieuws show, Sonja op maandag, Sonja op dinsdag, op zaterdag, enz.

De 'koningin van de talkshow'- een eretitel die Adriaan van Dis haar in 1999 toedichtte- werd afgelopen donderdag in een bomvolle Der Aa-kerk geïnterviewd door Beijumer Han Borg. Zie nog eens deze aankondiging waarin Borg door de Beijumblogger werd geïnterviewd.

Onderwerp van het interview was het boek 'Je ziet me nooit meer terug'.

Foto's links en boven zijn van Bob de Vries.

Foto rechts is gistermiddag gemaakt, Han Borg toont een door Sonja Barend gesigneerd boek. "Ik vond het hartstikke leuk om haar te interviewen en het liep allemaal prettig en goed."

Op de achterkant van het boek staat:
Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde en geliefde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen.

In deze indringende memoires is ze niet langer degene die alleen vragen stelt, maar zoekt ze ook de antwoorden. Vragen die al sinds haar jongere jaren achtervolgen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Al zoekende probeert ze inzicht te geven in wat haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting van haar televisiewerk heeft bepaalt. Daarmee komt Sonja Barend, die voor iedereen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nóg dichterbij.

Je ziet mij nooit meer terug is een uitgave van de Bezige Bij.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sonja_Barend

Geen opmerkingen: