maandag 27 maart 2017

MAANDAGOCHTEND (308)Een wijk kent net als elk mens een lichte kant en een schaduwzijde. Er is rotzooi in Beijum, en af en toe moord en doodslag en we ontdekken weer eens een hennepplantage, maar er gebeurt ook veel feestelijks in de wijk.

Foto boven toont de donkere kant. Waarom, onverlaat, moet jij een putdeksel in de Holmsterheerd open zetten. Is het geinig als iemand er (in het donker) intrapt en een ernstige voet/enkelblessure oploopt?

 De Beijumblogger nam na het fotograferen zijn burger-verantwoording en klapte het rooster met zijn schoen weer dicht.

Foto links laat de lichte kant van Beijum zien. De lichte kant wederom in wording. De bewoners van de Remsuma-,en Scheltemaheerd (Renschelheerd) hebben vorig jaar houten beschilderde planten in de heerd neergezet en klompen opgehangen waarin bloemen kunnen groeien. Zie nog eens dit april uit april 2016.

Foto rechts, Scheltemaheerd, toont licht én duisternis. Mooi die voorjaarsbloemen. Maar ook leuk om stiekem een paar te plukken en thuis in de vaas te zetten.

Het is maandagochtend 27 maart. De eerste werkdag nadat de zomertijd is ingegaan. Onderzoek leert dat deze dag, waar mensen met in de regel een uur minder slaap aan zijn begonnen, de dag is waarop de meeste ongelukken gebeuren (beetje jetlag-idee, te weinig slaap).

Het is half negen geweest en de scholen zijn weer begonnen. Afgelopen vrijdagmiddag werd het speelplein van de Heerdstee opgepimpt.

Zie foto beneden, dat wordt vandaag leuk voetballen.

De laatste dagen van maart 2017 zijn ingegaan. s' Ochtends is het tijdelijk weer donkerder, 's avonds is het lichter. Donker en licht horen bij  elkaar.

Een lichte week toegewenst. En druk uw duistere kant niet weg, dit gedeelte van de persoonlijkheid kan een bron van genot en inspiratie zijn. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ergens ben je toch de buurtwacht van Beijum .

Anoniem zei

Heb je nou wel even de put weer dicht gedaan of alleen foto ,als ik dat zou zien even schop ertegen aan klaar.