maandag 20 maart 2017

MAANDAGOCHTEND (307) Het stof van de afgelopen week gehouden verkiezingen is neergedaald. Winnende partijen rekenen zich rijk, de verliezers likken hun wonden.

En Groningen? Raakt deze geteisterde provincie weer in de vergetelheid bij de vooral heren in Den Haag?
Zie foto boven. Het plakkaat 'Laat Groningen niet zakken' zit nog in tweevoud vast aan een lantaarnpaal tegenover de gymzaal (links niet zichtbaar, hier was woensdag een stembureau).

Ter hoogte van andere voormalige stemlokalen hangen dezelfde plakkaten nog. Maak uw stem sterker, staat erop.

Zal het zo cynisch zijn dat er een nieuw kabinet in de steigers gezet gaat worden, er vervolgens weer vier jaar geregeerd gaat worden, en dat Groningen vervolgens weer helemaal vergeten gaat worden? In campagnetijd van alles beloven, de bevolking pleasen, maar als de buit binnen is a.h.w. fuck you roepen richting de bevolking/Groningers?

Foto is gistermiddag tijdens een fietstocht gemaakt. Van west naar oost fietsend  zag ondergetekende de sticker met eigenaardige tekst op een auto die we links zien afgebeeld. Zou dat zo zijn? Is de heer in het verkeer vaak een vrouw? Zijn de beste stuurlui aan wal ook vaak vrouwen? Is onze lieve heer misschien ook een vrouw?

Zal het dé oplossing zijn voor het gebrek aan vertrouwen in de politiek, toch nog steeds een mannenbolwerk? Moeten vrouwen de macht dan maar over gaan nemen? 

Aangekomen in oost maakte de blogger de rechter afbeelding. Vrouwenbolwerk Kringloopwinkel Beijum draait als een tierelier. Op de deur van de ingang hangt een plakkaat waarop staat dat de winkel ook op zaterdag 1 april (geen grap) en zaterdag 15 april open zal zijn.

Politiek, man-vrouw verhoudingen. Macht. Ik weet het niet. Het zijn meestal vrouwen zelf die verkondigen dat ze liever niet met alleen vrouwen samen werken. Jaloerse krengen, achterbaksheid, geroddel, dat soort zaken worden dan te berde gebracht. Beter een mix van mannen én vrouwen.
De Beijumblogger gelooft niet dat vrouwen per definitie beter de wereld zouden kunnen besturen. Ook in het kleine Nederlandje niet.

Het is om pessimistisch van te worden. Maar, gelukkig, we zullen het weer vier jaar moeten doen met optimist Mark Rutte.

Als hij Groningen en Beijum maar niet laat zakken.

Een prettige nieuwe week toegewenst. Komend weekend gaat de zomertijd in. Een mooi vooruitzicht. 'T het nog nooit zo donker west, mor het werd altied wel weer licht.

1 opmerking:

ook een vrouw zei

Oh nee hoor, de heer in het verkeer is toch meestal een meneer. Als je op een zebrapad oversteekt en je wordt omver gereden als je net niet op tijd kunt wegspringen, dan is het een vrouw. Als je rechtdoor loopt of fiets en er komt een auto de bocht om en rijdt je bijna ondersteboven? Een vrouw. Ze zijn met allerlei dingen bezig: telefoon, spiegel, de kinderen, tas, enz. Let er maar eens goed op!